Muzej Vučedolske kulture predstavio prvi muzejski online magazine u Hrvatskoj

Muzej Vučedolske kulture u Vukovaru predstavio je Adorant, prvi muzejski online magazin u Hrvatskoj kojem je cilj promocija muzeja i arheologije. Također, u magazinu su predstavljeni razni značajni predmeti...

Muzej Vučedolske kulture u Vukovaru predstavio je Adorant, prvi muzejski online magazin u Hrvatskoj kojem je cilj promocija muzeja i arheologije. Također, u magazinu su predstavljeni razni značajni predmeti koji su pronađeni na Vučedolu kako bi se javnost mogla bolje upoznati s Vučedolskom kulturom koja predstvalja kolijevku europske kulture.

U prvom broju želimo Vam prezentirati nastanak muzeja Vučedolske kulture koji je rezultat višegodišnjeg rada i istraživanja lokaliteta Vučedol te vas upoznati s projektom Ilok-Vukovar-Vučedol” – ističe Darko Bilandžić, voditelj marketinga muzeja Vučedolske kulture, te dodaje kako će se u prvom broju naći i sve dosadašnje aktivnosti muzeja od otvorenja do danas.

Najmlađi nacionalni muzej u Hrvatskoj, kojeg bi, zbog svojeg značaja, trebao posjetiti svaki građanin Europe, svojim promotivnim aktivnostima zaslužuje svaki pohvalu te su pravi dokaz kako se i bez novaca može napraviti jako puno. Uvijek je sve do ljudi, te prvenstveno bez volje i želje kao i proaktivnosti nema rezultata.

adorant2

Vučedolska kultura ostavila je nevjerojatan trag u europskoj povijesti te je prva prava razvijena i najnaprednija civilizacija, koja je postavila standarde življenja u Europi. Pričamo o vremenu kada su se razvijale i druge civilizacije kao što je ranije doba Troje i Egipta, dakle nekih 300 godina prije izgradnje prve piramide u Egiptu. Na području grada Vukovara oko 3000. godina pr.Kr. stvoreni su temelji i kolijevka europske kulture

Adorant, prvi muzejski online magazine u Hrvatskoj možete pročitati ovdje


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN