nagrađen osorski vremeplov

Nagrađen projekt Turističke zajednice Grada Malog Lošinja “Osorski vremeplov”

Projekt Turističke zajednice Grada Malog Lošinja “Osorski vremeplov” nagrađen je u kategoriji “novi projekti u turizmu” zahvaljujući kreativnosti, inovativnosti, razvoju i unaprjeđenju turističke ponude destinacije. Nagradu “Simply the best”...

Projekt Turističke zajednice Grada Malog Lošinja “Osorski vremeplov” nagrađen je u kategoriji “novi projekti u turizmu” zahvaljujući kreativnosti, inovativnosti, razvoju i unaprjeđenju turističke ponude destinacije. Nagradu “Simply the best” već tradicionalno dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia slijedom spomenutih kriterija.

Projekt Osorski vremeplov (eng. Osor Time Machine) rekonstrukcija je mogućih situacija i prostora temeljeni arheološkim i drugim stručnim istraživanjima putem tehnologije virtualne i proširene stvarnosti. U suradnji s Lošinjskim muzejom i tvrtkom Conoko, stvorio se sadržaj za jedanaest različitih priča i lokacija na otvorenom kojima se želi prezentirati Osor kakav je bio nekada, od antike, srednjeg vijeka pa do danas. Šetajući Osorom, korisnik kombinacijom naočala virtualne stvarnosti i “prave” stvarnosti uči o povijesti Osora, a istovremeno uživa u prirodnim ljepotama mjesta.

///OSORSKI VREMEPLOV POSJETITELJE UPOZNAJE S BOGATOM PROŠLOŠĆU OSORA

Tehnologijom virtualne stvarnosti, korisnik na zanimljiv i uzbudljiv način upoznaje svetog Gaudencija, zaštitnika Osora, doživljava život ljudi u rimsko doba, saznaje kako je izgledao obred krštenja u nekadašnjoj krstionici. U priči “Apsoros, metropola”, podiže se antički Osor, a u sljedećoj priči vidi i Samostan sv. Petra. Putem stripa, korisnik će naučiti i o legendi o Argonautima te vidjeti točno iznad kanala kako se ukrcao i poznati kip Apoksiomen. Priča o osorskim zidinama, kuni i naposljetku Daleki akordi pozivaju sve na posjetu i Osorskim glazbenim večerima.

nagrađen osorski vremeplov

“Projektom želimo valorizirati kulturnu baštinu i povijest Osora, stvoriti dodatnu vrijednost i atraktivan turistički doživljaj, razvijati smjer kulturnog turizma i to na poučan i zanimljiv način korištenjem visoke tehnologije. Zahvaljujemo organizatorima Way to Croatia i Udruzi hrvatskih putničkih agencija što su prepoznali trud uložen u realizaciju ovog projekta. Posjetitelji sada mogu doživjeti novu dimenziju prošlosti i „uroniti“ u novi – stari svijet Osora”, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Svi zainteresirani mogu istražiti novu dimenziju bogate prošlosti Osora, a karte i VR naočale mogu se kupiti u Arheološkoj zbirci u Osoru.

Fotografije: arhiva Turističke zajednice Grada Malog Lošinja

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN