Najavljen 5. po redu Adria Hotel Forum: Development and Beyond

Adria Hotel Forum je mjesto na kojem se susreću vodeći hotelski lanci, hotelijeri, lokalna samouprava, državna tijela i stručnjaci iz područja investicija u hotelsku industriju sa ciljem razmjene održivih...

Adria Hotel Forum je mjesto na kojem se susreću vodeći hotelski lanci, hotelijeri, lokalna samouprava, državna tijela i stručnjaci iz područja investicija u hotelsku industriju sa ciljem razmjene održivih ideja i projekata koje unapređuju razvoj zajednice. Nakon velikog uspjeha prošle godine , peti po redu ADRIA HOTEL FORUM održava se 8.-9.veljače 2017. godine u hotelu Sheraton Zagreb pod glavnom temom: Development and Beyond.

Kako i zašto Development and Beyond ?

U 2015.godini hotelske transakcije u Europi su bile rekordno visoke, iznosile su preko 38,4 milijarde Eura u odnosu na 16,5 milijardi Eura u 2014.godini. Istovremeno, transakcije u srednjoj i istočnoj Europi iznosile su samo 6% od ukupnih europskih transakcija dok je u regiji jugoistočne Europe taj postotak bio neznatan; samo 0,9%.

Profil investitora u jugoistočnoj Europi se izrazito razlikuje u svakoj zemlji; u Hrvatskoj 26% transakcija potječe iz prekograničnog kapitala, u Crnoj Gori taj se postotak penje do 83% dok su u Sloveniji sve transakcije od strane inozemnih investitora (100%).

ahf20171

Globalno, novac je veoma dostupan. Uzmimo primjer investitora iz Azije koje privlače viši postotci dobiti i sigurnije investicijsko okruženje te u velikom intenzitetu ulažu na prostorima Sjeverne Amerike, Europe i Australije. Ovaj trend je rezultirao prekograničnim transakcijama u iznosu većem od 11 milijardi američkih dolara u hotelske akvizicije do kraja studenog 2015.godine, što je rast od 24% u odnosu na isti period godine ranije. Po riječima Regulatorne komisije kineskih osiguravatelja u 2015.godini, kapital uložen u inozemna tržišta iznosi samo 1,4% ukupne imovine kineske osiguravajuće industrije. Ulaganje u imovinu ostaje primarni segment ulaganja u hotelsku industriju za investitore iz azijskih zemalja.

Marina Franolić: Kapital ne ide tamo gdje je lijepo, nego tamo gdje je povrat investicije najizgledniji

Koji je onda razlog za tako niski postotak investicija južno-istočnu Europu? Koji su investicijski i upravljački modeli primjenjivi u ovom dijelu svijeta? Što nas razlikuje od razvijenih destinacije i što trebamo činiti? Tko i kada bi trebao razviti infrastrukturu i kako bi se destinacija trebala pozicionirati? I najvažnije pitanje danas, je li ovo zaista siguran dio svijeta i kako možemo to nastaviti?

Iskoristite early-bird kotizaciju sa 35% popusta i prijavite se već danas na službenoj web stranici.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN