Najavljeni novi letovi iz Francuske i Nizozemske

U 2018. godini s Francuskog tržišta ostvareno je 592.000 dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2017. godinu porast od 8 posto. „Izuzetno smo...

U 2018. godini s Francuskog tržišta ostvareno je 592.000 dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2017. godinu porast od 8 posto.

Izuzetno smo zadovoljni što su ostvareni porasti dolazaka i noćenja u razdobljima pred i posezone te što Francuzi u sve većem broju dolaze u regije u kojima dosad nisu bili brojni gosti poput Kvarnera, Zagreba, Istre ili Slavonije. Sve je to posljedica širenja produkcije postojećih turoperatora, ali  i otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja. Prema informacijama koje dobivamo iz redovnih susreta s turoperatorima, predviđanja za sezonu 2019. godinu su dobra te bi se dobri trendovi prodaje trebali nastaviti i u ovoj godini“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica, u sklopu 37. izdanja specijaliziranog sajma za široku publiku Les Thermalies koji se održao u Parizu, a na kojoj se nalazi Hrvatska turistička ponuda te njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu.

Uz brojne nove charter letove, u 2019. godini u najavi je šest novih zračnih linija.

Zračna kompanija Volotea otvara linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, Marseillea za Rijeku te Bordeauxa za Pulu. Air France uz povećanje letova za Dubrovnik za čak 150 posto u odnosu na 2018. godinu najavljuje i otvaranje nove direktne zračne linije za Split iz Pariza, a Easy Jet otvorenje direktne linije iz Nantesa za Dubrovnik. 

Također, novi letovi najavljeni su i s Nizozemskog tržišta.

U 2018. godini ostvareno gotovo pola milijuna dolazaka te više od 3 milijuna noćenja s nizozemskog tržišta, a u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, dolasci nizozemskih gostiju u porastu su za 9 posto, dok su noćenja rasla po stopi od 5 posto.

Uvođenjem novih letova za Zadar od travnja ove godine, u 2019. ćemo po prvi put u novijoj povijesti imati izravne aviolinije iz Nizozemske.

I to praktički prema svim najznačajnijim međunarodnim zračnim lukama u Hrvatskoj (Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Brač, Dubrovnik), a jednostavnijem i bržem dolasku gostiju u potrazi za zdravstvenim uslugama na Kvarner, doprinijet će i produženje naleta nizozemske Transavie iz Eindhovena prema ZL Rijeka kroz čitavu ljetnu sezonu (travanj – listopad) u 2019. godini.

Povezane vijesti: