Nakon 28 godina prvi izravni let iz SAD-a: American Airlines sletio u Dubrovnik

Prvi direktni let za SAD nakon 28 godina, Philadelphia-Dubrovnik, sletio je danas ujutro oko 08:30 sati po lokalnom vremenu u Dubrovnik.Tako su Hrvatska i Dubrovnik povezani direktnom linijom tri...

Prvi direktni let za SAD nakon 28 godina, Philadelphia-Dubrovnik, sletio je danas ujutro oko 08:30 sati po lokalnom vremenu u Dubrovnik.Tako su Hrvatska i Dubrovnik povezani direktnom linijom tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom.

Letovi za Dubrovnik su po redu letenja utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Dubrovnika prema Philadelphiji srijedom, subotom i ponedjeljkom sve do 29. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom.

Naš novi let za Dubrovnik osigurava izravan pristup Sjedinjenim Američkim Državama, kao i stotinama dodatnih veza iz Philadelphije do gradova diljem Sjeverne Amerike. S više od 200 mjesta dostupnih na svakom letu, od poslovnog razreda i posebnog ekonomskog razreda do ekonomskog razreda te osnovnog ekonomskog razreda, imamo ponudu za svaki budžet, kao i mrežu koja će dovesti korisnike na željena odredišta“ izjavio je Richard Muise, direktor europskog ogranka American Airlinesa

Let traje od 09 do 10 sati i 30 minuta, zavisno o rasporedu, a sukladno velikom interesu već je najavljen i četri let u rujnu.

Lani je Hrvatsku posjetilo 20% više Amerikanaca nego godinu prije, a prostor za rast je velik. A svakako jedan od činjenica koju moramo iskoristiti je kako je upravo Dubrovačka Repubika prva priznala SAD. A zanmo kako su amerikanci domoljubni te povezani s svojom zastavom i himnom.

INAČE, 1783. GODINE DUBROVAČKA REPUBLIKA PRVA JE DRŽAVA U SVIJETU, KOJA JE PRIZNALA SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE. 

Philadelphia je najveće američko čvorište na sjeveroistoku Sjedinjenih Država s preko 420 dnevnih letova u više od 120 odredišta diljem SAD-a, Kanade, Meksika i Kariba.

Zračna luka Dubrovnik tijekom sezone bit će direktnim letovima povezana s više od 70 odredišta. Ljetni red letenja Zračne luke Dubrovnik pogledajte OVDJE

Foto: Zračna luka Dubrovnik

POVEZANA VIJEST:

PET DANA RANIJE NEGO PROŠLE GODINE, DUBROVNIK JE OSTVARIO MILIJUNTO NOĆENJE

U DUBROVNIK PO PRVI PUTA SLETIO ZRAKOPLOV RYANAIRA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN