Napokon priča i drugačiji narativ u promociji turističke destinacije – DARE TO EXPLORE

Jučer je održana premijera prvog promotivnog filma TZ središnje Istre „DARE TO EXPLORE“, realiziranog u režiji i produkciji fenomenalne Labinske tvrtke Level 52, koja je u više navrata oduševila produkcijom raznih filmova,...

Jučer je održana premijera prvog promotivnog filma TZ središnje Istre „DARE TO EXPLORE“, realiziranog u režiji i produkciji fenomenalne Labinske tvrtke Level 52, koja je u više navrata oduševila produkcijom raznih filmova, u kojima se upravo ističu po storytellingu.

U ova poprilično izazovna vremena za hrvatski turizam, središnja Istra nastoji se pozicionirati kao idealan spoj posebnosti, kojima će zadržati stare i privući nove goste, ističe direktorica TZSI Sanja Kantaruti. te dodaje “Čarobni krajolici, kulturno- povijesne i prirodne ljepote, autohtoni proizvodi i okusi tradicije, ono su čemu gosti uvijek, a naročito sada teže

Prema riječima gradonačelnika Grada Pazina, ujedno i predsjednika TZSI, upravo na tragu tih posebnosti, osmišljen je i realiziran prvi promotivni film za destinaciju brendiranu prije nekoliko godina pod sloganom „Središnja Istra-izvorna Istra“.

Uz prizore neotkrivenih turističkih dragulja poput Slapa Sopot kraj Pićna i Badavca u blizini Karojbe, ali i novih vizura dobro poznatih mjesta napodručju Grada Pazina te općina Lupoglav, Cerovlje, Karojba, Sv. Petar u Šumi, Sv. Lovreč, Tinjan, Gračišće i Pićan, odnosno sastavnica TZ središnje Istre, video sloganom poziva gledatelje na istraživanje srca istarskog poluotoka, naglasio je Krulčić.

Napokon priča i drugačiji nartiv u promociji turističke destinacije

Bravo za hrabrost, veliki iskorak i na drugačijem promotivnom filmu – filmu s pričom. Ovo je primjer koji mora biti temelj u svakoj promociji turističke destinacije, kroz priču i autentičnost.

Do sada je ovakav pristup rijetko viđen u turističkoj promociji Hrvatske, ako ne čak i jedini ovakvog tipa, a u realizaciju su bili uključeni brojni lokalni poljoprivrednici i stanovnici, koji su u velike pomogli stvoriti autentični dojam središnje Istre.

U produkciji filma je sudjelovalo više od 30 članova filmske ekipe i statista s područja Istarske Županije. Produkciju je vodila Bianca Dagostin, treći član ekipe Levela 52, za naraciju osmislila je Ana Tavić, dok je narator Amerikanac Laith Wallschleger. Na filmu su radile i kostimografkinja Kristina Nefat, koja je kreirala kostime za vile te vizažistica Nina Rabar.

Unutrašnjost je po svemu drugačija od ostatka Istre, stoga je destinacija morala dobiti i svojstven pristup u promociji, naglašavaju autori filma. „Cilj nam je bio ispričati bajkovitu priču koja će posjetitelje mamiti da istraže središnju Istru, osobito lokacije koje su pomalo skrivene i izvan puta“, istaknuo je koautor filma Goran Načinović, koji potpisuje režiju, fotografiju, montažu i obradu slike.

Video spaja atraktivne lokacije sa zanimljivim likovima poput vila, čarobnica, travara, ali i autentičnih Istrijana koji marljivo rade u svojim poljima te žive u skladu s prirodom. „Željeli smo napraviti nešto drugačije i inovativno, usmjereno stranom tržištu, a opet naglasiti jedinstvenost i ljepotu središnje Istre“, veli koautor Sanel Isanović, koji je uz Načinovića razvio priču filma te skladao glazbu za film.

Film sad tek započinje svoj život te vjerujemo da će bitno doprinijeti dolasku domaćih i stranih turista u, kako kaže narator filma, ovo zbilja čarobno mjesto, zaključuje Kantaruti.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN