Napokon sinergija. Cres i Lošinj zajedno u izradi turističke razvojne strategije

Foto:Bokanews.com / Izvor: Novi list

Cres i Lošinj zajedno u izradi turističke razvojne strategije do 2030. godine, a raditi će je Horwath Consulting.

Naime, na posljednjoj sjednici Turističkog vijeća TZ Cresa donesena je odluka o izradi Strategije razvoja turizma cresko-lošinjskog otočja do 2030. godine. “Naše dvije sredine, Cres i Lošinj, imaju puno sličnosti, a gosti nas vide kao jedinstvenu destinaciju. Stoga smo odlučili izraditi zajedničku razvojnu strategiju, te je izabrana tvrtka s međunarodnim ugledom Horwath Consulting koja će kroz sljedeće godine pripremiti taj strateški dokument” istaknuo je gradonačelnik Cresa, Kristijan Jurjako, ujedno i predsjednik TZ piše Novi list.

U prvih devet mjeseci na Cresu je ostvareno gotovo 900.000 noćenja, 2,5% više nego lani. Nakon izvrsne predsezone, ne zaostaje ni posezona pa, zahvaljujući lijepom vremenu, sredinu listopada Cres dočekuje s oko 500 gostiju, 40% više nego lani u isto vrijeme

Na istoj sjednici Turističko vijeće donijelo je odluku o preseljena ureda TZ Cresa

Foto:Bokanews.com

Budući da turistički ured djeluje u skučenom i neadekvatnom prostoru, zaključeno je da se preseli u novu poslovnu zgradu koja se upravo gradi na Peškeri. Očekuje se da će zgrada biti gotova na proljeće te bi sljedeću sezonu creska turistička zajednica mogla dočekati u novim, primjerenijim prostorijama.

Zajedno su Cres i Lošinj svakako jači, a kako su povezani ili spojeni mostom tako će sada “turističkim” mostom udružiti snage te tako svakako doprinijeti boljem, raznovrsnijem i kvalitetnijem turističkom proizvodu.

Izvor: NoviList

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN