Nedopustiv gaf direktorice TZ grada Makarske

Pored svih ovih kadrova iz Makarske, a kamoli cijele prekrasne Makarske Riviere, prva osoba turizma u Makarskoj promovira Mozambik i to još kroz “fakenews”. Naime, direktorica Turističke zajednice grada...

Pored svih ovih kadrova iz Makarske, a kamoli cijele prekrasne Makarske Riviere, prva osoba turizma u Makarskoj promovira Mozambik i to još kroz “fakenews”.

Naime, direktorica Turističke zajednice grada Makarske, Hloverka Novak Srzić na svojem Facebook profilu objavila je predivnu sliku aludirajući na prekrasnu plažu na Makarskoj Rivijeri.

No, kako se ustanovilo, slika ne predstavlja plažu iz Makarske rivijere, nego se plaža sa slike nalazi u Mozambiku!

Pored toliko lijepih plaža, objaviti sliku iz neke druge destinacije pod svoju je više nego tragično. Prvo jer se radi o lažnom predstavljanju tj. slici koja ne predstavlja ono što se opisuje, a najveći apsurd je kada to isto dođe od direktorice turističke zajednice. Osobe koja je zadužena za razvoj, brendiranje i promoviranje Makarske kao turističke destinacije.

Izvor: Facebook

Hloverka Novak Srzić je u međuvremenu pobrisala post nakon velikog broja kritika u komentarima. Ovakvi gafovi su jednostavno nedopustivi, pogotovo od prve osobe Makarskog turizma.

Inače, radi se o privatnom otoku Azura Quilalea u Mozambiku.

Foto: Hotels.com

Naravno, cijela priča ja izazvala veliku lavinu broj šala na njezin račun preko Twittera #hloverka.

I onda se jedan poduzetnik koji živi ili pokušava živjeti od turizma u Makarskoj, kao i cijeloj Hrvatskoj gleda i pita se: Tko je tu lud? Zašto ja plaćam turističke zajednice? Gdje ide moj novac?… Loša “reklama” za sve njezine kolege u sustavu TZ-a, a koja logično dodatno stavlja ulje na vatru u kontekstu smisla ovakvog sustava turističkih zajednica tj. loše kadrovske politike unutar sustava turističkih zajednica. Čast pozitivnim primjerima.

Ovakav potez je jednostavno nedopustiv i ide u kategoriju ‘vjerovali ili ne’.

Naslovna fotografija: Pixabay.com / Ilustracija_HrTurizam

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN