Novo izdanje EnjoyIstra posvećeno unutrašnjosti Istre

Objavljen je ljetni broj brošure EnjoyIstra za 2018. godinu, koja je najvećim dijelom posvećena otkrivanju unutrašnjosti Istre pa već od same naslovnice, na kojoj je prikazana Brtonigla, mami na...

Objavljen je ljetni broj brošure EnjoyIstra za 2018. godinu, koja je najvećim dijelom posvećena otkrivanju unutrašnjosti Istre pa već od same naslovnice, na kojoj je prikazana Brtonigla, mami na istraživanje zelenih predjela najvećeg jadranskog poluotoka.

Razotkrivajući istarske misterije koje se skrivaju obavijene maglom u dolini Mirne, na vrhovima brežuljaka, u nebrojenim legendama i predajama, EnjoyIstra svojim čitateljima donosi nove priče – onu o vještici Mare u prekrasnom Svetvinčentu ili pak, bliže moru, vrsarske avanture Giacoma Casanove i pulsko klupko zagonetki kao izazov za ponešto drugačije istraživanje tritisućljetnog grada. Ljubitelji šetnji kroz povijesnu i kulturnu baštinu zasigurno će uživati u Stazi pogleda koja kreće iz Vižinade, a uz raznovrsne pješačke i biciklističke staze koje isprepliću poluotok, nude se i zanimljiva vođena besplatna razgledavanja u gradićima Vodnjanu, Pazinu i Žminju, Ližnjanu i Šišanu. – ističu iz TZ Istre u opisu novog ljetnog izdanja.

Istra je poznata i kao vrhunska gourmet destinacija pa brošura nudi i gastronomske itinerare za koje je pripređena zanimljiva mobilna aplikacija Istra Gourmet Guide, među kojima su i prijedlozi za kušanja momjanskih muškata, buzetskih tartufa ili pak pjenušaca. Istru se može obilaziti i obiteljski, uživajući u čarima Oprtlja, ali i skloniti se od ljetnih vrućina u neku od atraktivnih špilja poluotoka.

Uz detaljan kalendar svih manifestacija koje se na području Istre odvijaju tijekom srpnja,  kolovoza i rujna, donosi i listu tradicijskih mjesečnih sajmova na poluotoku, uz neizostavan pregled galerija, zbirki i atrakcija kao i različitih aktivnosti te adresare koji su pri ruci za pomoć i jednostavnije snalaženje u destinaciji.

Za kraj važno je za istaknuti kako EnjoyIstra objavljen na četiri jezika – hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom. Eto, i zato je Istra tu gdje je svih ovih godina, daleko ispred svih. Učite od drugih, pa tako i od Istre.

Prilog: Ljetno izdanje EnjoyIstra

Vijesti: