NP Plitvička jezera nizom sadržaja i pogodnosti slave 70. godina osnutka

Nacionalni park Plitvička jezera slovi kao najstariji, ali i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, a ove godine slavi svoju 70. godišnjicu postojanja. Nacionalnim parkom proglašen je 8. travnja 1949....

Nacionalni park Plitvička jezera slovi kao najstariji, ali i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, a ove godine slavi svoju 70. godišnjicu postojanja. Nacionalnim parkom proglašen je 8. travnja 1949. godine zbog svoje iznimne ljepote netaknute prirode. Trideset godina kasnije, točnije 26. listopada 1979. godine, Plitvička jezera su uvrštena na UNESCO-vu Listu svjetske baštine i to zahvaljujući osedravanju, to jest procesu kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, što je jedinstvena univerzalna vrijednost Plitvičkih jezera.

Povodom 70. godišnjice proglašenja Plitvičkih jezera nacionalnim parkom i 40. godišnjice od upisa na UNESCO-vu Listu, NP Plitvička jezera odlučili su proslaviti brojnim aktivnostima i pogodnostima za posjetitelje. Kroz četiri tematska tjedna, ispričat će se priča o prirodnim vrijednostima Nacionalnog parka.

Prvi tjedan će biti tjedan geologije i šuma, zatim slijedi tjedan kulturne baštine i povijesti, pa tjedan flore i faune te na kraju tjedan vode i sedre Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Uz to, pripremljena je i serija od 70 priča o vrijednostima i zanimljivostima Plitvičkih jezera, a priče možete pročitati OVDJE.

Promotivne cijene ulaznica

Što se dodatnih pogodnosti tiče, u tjednu od 22. travnja do 28. travnja 2019. godine cijene ulaznica za odrasle bit će u iznosu od 50 kuna, za studente od 30 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina 20 kuna. Te ulaznice je mogu kupiti isključivo putem online prodaje na web stranicama NP Plitvička jezera i to minimalno dva dana unaprijed. Broj ulaznica je ograničen te je potrebno rezervirati datum, vrijeme i ulaz.

Izvor / foto: Nacionalni park Plitvička jezera

Vijesti: