Objavljen EU natječaj za znakove kvalitete – Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko

Objavljen je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete, kojim se dodijeljuju bespovratna sredstva na ostvarivanje prava uporabe znakova kvalitete: Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Poziv je namijenjen mikro,...

Objavljen je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete, kojim se dodijeljuju bespovratna sredstva na ostvarivanje prava uporabe znakova kvalitete: Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te pridonesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.

Cilj je Poziva povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično pridonijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu. 

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000,00 kuna.

Više detalja i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Znak Hrvatska kvaliteta nose proizvodi koji se proizvode ili usluge koje se pružaju na teritoriju Republike Hrvatske, a udovoljavaju višoj razini kvalitete od one koja je utvrđena zakonodavnim okvirom i normativnim kriterijima za vrstu i kategoriju proizvoda .Znak je priznanje hrvatskom proizvođaču/pružatelju usluge kao i proizvodu/usluzi, a ujedno je i jamstvo potrošaču da je riječ o proizvodu/usluzi koji zadovoljava najvišu razinu kvalitete i predstavlja vrh kvalitete u svjetskoj ponudi.

Znak Izvorno hrvatsko nose visokokvalitetni proizvodi i usluge Republike Hrvatske koji su nastali kao rezultat razvojno-istraživačkog rada, invencije, inovacije ili dugogodišnje tradicije.

Naslovna fotogafija: Lukas, Pexels.com / Ilustracija HrTurizam.hr

Povezane vijesti: