Obnavljaju se Dvorac Janković i Dvorac Pejačević, vrijednost projekata iznosi 120 milijuna kuna

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU objavili su kako su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica prošli na natječaju ”Integriranih razvojnih programa temeljnih na razvoju kulturne baštine” te će dobiti bespovratna sredstva za projekt obnove dvoraca, Janković u Suhopolju i Pejačević u Virovitici. Vrijednost projekta iznosi gotovo 120.000.000,00 kuna.

Suhopoljski dvorac Janković koji već desetljećima zjapi prazan i u ruševnom je stanju, obnovit će se sredstvima Europske unije u projektu koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, vrijednosti 39.767.716,50 kuna i čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija.

Također, obnovit će se i slavonska ljepotica – Dvorac Pejačević u središtu Virovitice. Projekt je to Grada Virovitice, koji je ”težak” 78.422.470,64 kune i kojeg je prijavila Virovitička razvojna agencija VTA. Osim dvorca, obnovit će se i park u središtu Virovitice čime će administrativno središte Virovitičko-podravske županije dobiti prekrasnu sliku.

Ovo su odlične vijest za Virovitički turizam, ali i za cijelu Virovitičko – podravsku županiju.

Vijesti: