Odgođena odluka o prodaji Imperiala Rab i Sunčanog Hvara

Iako je bilo najavljeno kako će Centar za restrukturiranje i prodaju ( CERP ) donijeti odluku o prodaji 50 posto udjela u Imperialu Rab jedinim ponuđivačima Valamar Rivieri i...
Foto: www.rab-visit.com

Iako je bilo najavljeno kako će Centar za restrukturiranje i prodaju ( CERP ) donijeti odluku o prodaji 50 posto udjela u Imperialu Rab jedinim ponuđivačima Valamar Rivieri i Az Fondu, kao i prodaji 30 posto udjela u Sunčanom Hvaru slovačkom Prime Tourist Resortu, odluka o prodaju se ipak odgodila.

Navedene točke skinute su sa dnevnog reda sjednice Upravnog vijeća obzirom da su u tijeku konzultacije sa nadležnim tijelom, od kojeg je iz razloga transparentnosti postupanja kao i poštivanja propisa, zatraženo očitovanje o mogućnostima da se u ovom trenutku raspisivanja parlamentarnih izbora takove Odluke donose” ističu iz CERP-a. Od prodaje spomenutih udjela država će dobiti oko 400 milijuna kuna.

Članovi Upravnog vijeća su nakon trosatne rasprave donijeli odluke o prijedlogu članova uprava odnosno članova  nadzornog odbora u sljedećim trgovačkim društvima: Pleter-Usluge d.o.o., Zagreb, Brodograđevna industrija Split d.d., Split, Podravka d.d., Koprivnica, Imerijal d.d., Rab i Jadroplov d.d., Split.

Također na sjednici se raspravljalo o tijeku ispunjenja ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodotrogir d.d., Trogir kao i o tijeku ispunjenja ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevna industrija 3. Maj d.d., Rijeka za 2015. godinu. Prihvaćena je informacija o ispunjenju ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica društva Kutjevo d.d., Kutjevo, te je utvrđeno da je Kupac (Božjakovina d.d.) ispunio ugovorne obveze te da prestaje obveza praćenja Ugovora.

banner imperial

Makar je cijeli proces prodaje udjela praktički bio gotov i trebala je samo potvrda CERP-a, ovakvo odgađanje odluke svakako je loša poruka kako trenutnim tako i budućim investitorima. Bez obzira što je odlaganje odluke dobro i nije logično da tehnička Vlada donosi ovakve odluke dva mjeseca prije izbora, ipak se o takvim stvarima trebalo prije razmišljati i bolje iskomunicirati cijeli proces prema investitorima. Zanimljivo, kako upravo iz istog razloga zbog kojeg je odgođeno donošenje odluke o prodaju udjela, članovima Upravnog vijeća nije smetalo da odlućuju o novim članovima Uprava i Nadzornog odbora u trgovačkim društvima.

 

Povezane vijesti: