Odobrena treća faza razvoja cikloturizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Nakon uspješno provedenih projekata ulaganja u programe razvoja cikloturizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije faze 1 i 2 projekata vrijednih 800 tisuća kuna, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobren je novi „Program razvoja...

Nakon uspješno provedenih projekata ulaganja u programe razvoja cikloturizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije faze 1 i 2 projekata vrijednih 800 tisuća kuna, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobren je novi „Program razvoja cikloturizma faza 3“ za 2019. godinu u vrijednosti od 502 tisuće kuna. Isti će Ministarstvo turizma sufinancirati s 316 tisuća kuna, a ostatak Bjelovarsko-bilogorska županija.

Podloga je to za nastavak ulaganja u izradu prometnih elaborata i označavanja cikloturističkih ruta na području Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije putem navedenog projekta kreće se u trasiranje i označavanje cikloturističkih ruta na području općine Kapela.

Karta biciklističkih ruta i stanica za popravljanje bicikla

Uz to projekt podrazumijeva uređenje i opremanje već postojećih županijskih biciklističkih ruta i to izgradnju 6 sjenica, odnosno odmorišta za bicikliste, postavljanje pametnih klupa, izradu standarda za „bike&bed“ smještajne objekte te postavljanje novih stanica za popravljanje bicikla.

Inače, na području Bjelovarsko-bilogorske županije više je od 400 kilometara cikloturističkih staza i ruta županijskog i međunarodnog značaja, a opremanje istih i njihova promocija dobra su podloga za daljnji razvoj cikloturizma.

Izvor / foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Vijesti: