Opremanje apartmana: Jedan pogled na slike apartmana dovoljan je da gost odluči hoće li apartman unajmiti ili ne

Opremanje apartmana za iznajmljivanje zahtijeva ponešto drugačiji pristup nego kad je riječ o uređenju stambenog prostora, a najčešće je samo jedan pogled na slike apartmana dovoljan da gost odluči...

Opremanje apartmana za iznajmljivanje zahtijeva ponešto drugačiji pristup nego kad je riječ o uređenju stambenog prostora, a najčešće je samo jedan pogled na slike apartmana dovoljan da gost odluči hoće li apartman unajmiti ili ne.

Kada gost već odabere vaš apartman, za odluku hoće li se ponovo vratiti bitna je emocija i osjećaj ugode koji je gost dobio kroz boravak u apartmanu. Već prvi dojam ulaska u apartman kod gosta izaziva emociju. On je, ili oduševljen viđenim, ili razočaran odabranim smještajem. Zbog toga bi svaki iznajmljivač trebao znati pravila za uređenje apartmana u koji će se gosti iznova vraćati.

Savjetujemo da apartman koji iznajmljujete gledate kroz same goste odnosno apartman će koristiti različiti ljudi s različitim navikama i potrebama, stoga stil nije od presudne važnosti. Puno je važnije da interijer apartmana bude udoban i efektnog izgleda, a namještaj kvalitetan, funkcionalan i vizualno privlačan kako bismo dobili dobre ocjene, a možda i koju zvjezdicu više.

Prilikom uređenja apartmana važno je voditi računa i o samom mjestu gdje se apartman nalazi. Za apartman na moru odaberite namještaj koji će izgledom i šarmom najbolje odgovarati mediteranskom podneblju. S druge strane, takav stil uređenja nikako neće odgovarati apartmanima

koji su smješteni u gorskim krajevima. Najvažnije je da gosti prilikom boravka dožive regiju u kojoj se nalaze, a to ćete najlakše postići upravo načinom uređenja. Autentičnost je uvijek važna i gosti ju znaju cijeniti. Zato najbolje prolaze apartmani koji podsjećaju na okruženje u kojem se nalaze.

Stil uređenja apartmana u pravilu mora biti nenametljiv i ugodan, no pazite da ne upadnete u klasičnu zamku bezličnog i nedefiniranog prostora. Boje koje se koriste uglavnom su neutralne i mirne, a dekorativnost i karakter možete postići kroz sitnice koje su efektne no lako i povoljno se zamijene ovisno o posljednjim trendovima. Prostor razigrajte i začinite „statement“ slikom, ogledalom, dekicom u boji, tepihom ili pokojim zanimljivim jastučićem i osebujnom vazom… No ničeg ne smije biti previše.

Apartman nije vaš stan, kao ni mjesto gdje ćete odlagati neke svoje stare stvari. Jedna od tih stvari na kojoj nikako ne smijete štedjeti su krevet i madrac. Krevet mora biti udoban dok čista bijela posteljina uvijek garantira čistoću, a osobnost možete postići s lijepim tapeciranim uzglavljem ili prekrivačem.

Uz to što apartman treba biti uredan i lijep, kod opremanja funkcionalnost je jednako bitna i upravo to će gostu osigurati ugodan boravak. Namještaj neka bude lagan i praktičan, po mogućnosti i višenamjenski. Za lakše održavanje birajte perivu boju za zidove, sklopive stolice koje se mogu po potrebi maknuti ili razvući, birajte namještaj otporan na ogrebotine, izbjegavajte viseća rasvjetna tijela, a postavite li svjetiljke u kutove prostorije, rasvjeta može apartmanu dati dozu glamura i vizualno povećati prostor.

BOXSPRING krevet

Ne treba zaboraviti ni zlatno pravilo da će mali prostor biti skladan i vizualno veći ako koristite svijetle tonove i/ili bijelu boju, a plohe ostavite ravnima, jednostavnima i čistima uz samo pokoji detalj ili predmet koji ukazuje na autohtonost stila kraja u kome je apartman smješten jer gosti cijene tradicionalne vrijednosti. Ukoliko pratite samo tih nekoliko savjeta vaš apartman će biti organiziran i funkcionalan, a ujedno autentičan i inspirativan.

Na kraju, dobro je pridržavati se preporuka ali interijeru ipak dajte svoj osobni pečat. Apartman bi trebao imati toplinu doma, ali ne i prisutnost vlasnika. Vodite računa da, uz lijep izgled, gosta najčešće vraća dojam da je boravak bio ugodan i udoban.

Ovim savjetima iz Lesnine kao i atraktivnim asortimanom, uz malo vaše mašte, stvorit ćete prostor kojem će se gosti uvijek iznova rado vraćati.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN