Lijepa priča o novom životnom ciklusu Bizovačkih toplica. Otvara se slavonska plaža s najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj

Bizovačka ravnica, kako se od milja zovu Bizovačke toplice od danas ( 7.lipnja ) pretvaraj se u najveću slavonsku plažu s najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj. Nakon dugi...

Bizovačka ravnica, kako se od milja zovu Bizovačke toplice od danas ( 7.lipnja ) pretvaraj se u najveću slavonsku plažu s najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj.

Nakon dugi niz godina propadanja i stagnacije Bizovačke toplice su preuzimanjem tvrtke Sunčane toplice d.o.o., u vlasništvu poznatog poduzetnika Jake Andabake ( op.a. tvrtka Sunčane toplice d.o.o. nije dio dioničkog društva Sunce koncern d.d  ) 2014.godine polako, ali sigurno danas su ponovno zauzele svoje zasluženo mjesto kao jedan od zaštitnih znakova Slavonije.

Dio bizovačkog Aquapolisa, otvoren je 01. svibnja, a u svojoj petoj sezoni na valovima posjetitelje uz 11 bazena (rekreacijski, dječji, neplivači, poluolimpijski, 3 masažna, 2 termalna, vanjski obiteljski i bazen s valovima), saunu, 5 ugostiteljskih objekata, polivalentno igralište, besplatan parking te wi fi  dočekuje i nova investicija u “slavonsku plažu”.

Proširi smo se. Od ove godine sunčalište je veće za 800 m2, sada imamo čak 1600 ležaljki, 500 više nego prošle godine –  tako da uistinu možemo reći da imamo najuređeniju, najljepšu i najveću plažu u Slavoniji. Osim povećane površine sunčališta, posjetitelje očekuju i nove kabine za presvlačenje, a povećali smo i broj sjedećih mjesta u ugostiteljskim  objektima, a samim time i kvalitetu usluge” ističe Marcel Medak, direktor društva Bizovačke toplice. 

Broj posjetitelja na slavonskom moru iz sezone u sezonu raste, prošla 2018. u svim je brojkama bila odlična, primjera radi, najposjećeniji vikend prošlog ljeta bio je onaj od 10. do 12. kolovoza kada je kupalište posjetilo čak 8.515 gostiju. To je ujedno i najbolji rezultat u posljednjih pet godina.

Također, bio je to rekordan kolovoz s 51.225 posjetitelja što je čak 30% više u odnosu na isti mjesec 2017. A kako su rekordi tu da se ruše, ove godine se očekuju novi rekordi. 

“Očekujemo porast prihoda od dolazaka i ugostiteljskih usluga za nekih 15 posto, mislim da nas čeka rekordna sezona, s obzirom na prošlogodišnje rezultate, odnosno, da bismo mogli prijeći brojku od 150 tisuća prodanih ulaznica.” govori Medak

Obnova hotela Termia kao zadnja faza obnove Bizovačkih toplica

Budući da je cijeli kompleks obnovljen, od lječilišta i kupališta, krenula je i zadnja faza obnove cijelog kompleksa – hotela Termia.

Iako se u nazad dvije godine radile razne projekcije preuređenja hotela Termia, no kako se praktički 30 godina nije ništa investiralo u hotel, iz Bluesun-a su odlučili ipak na rušenje hotela te sagraditi novi i veći na novim temeljima.

“Posljednja i najzahtjevnija investicijska faza u Bizovačkim toplicama je rušenje starog hotela Termia i gradnja novog. Inače, projekti uređenja i preuređenja starog hotela radili su se dva puta, no najisplativijm nam se pokazalo rješenje da se postojeći, stari hotel sruši i sagradi novi. Idejni je projekt za novi hotel gotov, a u rušenje starog i gradnju novog hotela krenut ćemo kada se do kraja zatvori financijska konstrukcija.” ističe Medak.

Novi hotel Termia sa četiri zvjezdice umjesto dosadašnjih 120, imati će 160 vrhunski opremljenih soba, wellness koji će koristiti blagodati jedinstvene bizovačke termalne vode, a istovremeno s njegovom gradnjom planirana je gradnja dodatnih vodenih atrakcija, kao i gradnja kampa.Vrijednost novih investicija u Bizovac bit će između 16 i 17 milijuna eura.

“U ovih proteklih 5 godina, mudrim i promišljenim investicijama Bizovačke toplice smo doslovno digli iz pepela, rebrandirali i ne samo povratili stari sjaj, nego su one postale sinonim i primjer dobrog poslovanja, vrhunske usluge kako zdravstvene, tako i turističke i to ne samo u Slavoniji” zaključuje Medak.

Bizovačke toplice su kupljene od tvrtke Sunčane toplice d.o.o., u vlasništvu poznatog poduzetnika Jake Andabake, 2014.godine nakon sedme dražbe, za 14 milijuna kuna nakon što su bile potpuno devastirane i u stečaju. Ukupna ulaganja u Bizovačke toplice iznositi će oko 160 milijuna kuna. 

Tako je priča oko Bizovačkih toplica nakon godina slave, pa perioda propadanja i stečaja, doživjela novi životni ciklus, a koji je sasvim sigurno odličan vjetar u leđa razvoju turizma u Slavoniji.


Povezane vijesti: