Otvorena Coca-Colina besplatna akademija za kuhare, konobare i barmene – Raise the Bar

Kako bi pridonijela rješavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula je besplatni obrazovni program, akademiju Rasie the Bar za dodatnu izobrazbu kadrova...

Kako bi pridonijela rješavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula je besplatni obrazovni program, akademiju Rasie the Bar za dodatnu izobrazbu kadrova u  ugostiteljstvu u skladu s najnovijim svjetskim trendovima.

Projekt Raise the Bar pokrenut je u cilju osiguravanja vrhunski obrazovanih kadrova za sljedeća zanimanja: kuhar, konobar, barmen i voditelj. Time Coca-Cola HBC Hrvatska želi dati doprinos daljnjemu razvoju hrvatske turističke ponude i rješavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u ugostiteljstvu i turizmu.

Akademija Raise the Bar u sljedećih će pet godina osigurati više od 250 visoko kvalitetno obrazovanih ljudi koji će pomoći unaprjeđenju kvalitete ponude i usluga u tome sektoru. U prvom ciklusu akademje 15 polaznika koji će imati priliku učiti od ponajboljih ugostiteljskih stručnjaka i ovladati najsuvremenijim tehnikama priznatih certifikatom Coca-Cole HBC Hrvatska i European Bartender School.

Ovim projektom želimo stvoriti bazu darovitih i izvrsnih ljudi koji će, uvjereni smo, stjecanjem korisnih znanja te svojom energijom i kreativnošću pomoći da dodatno unaprijedimo ugostiteljsku ponudu i u tome pogledu ojačamo konkurentnost Hrvatske. Ugostiteljstvo je jedan od naših najvažnijih prodajnih kanala i zato želimo dati podršku njegovu daljnjemu razvoju obrazovnim programom koji se temelji na praktičnim znanjima i najsuvremenijim trendovima nastavljajući tako naša ulaganja u zajednicu“, istaknula je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju Ruža Tomić Fontana.

Kako bi se polaznicima omogućilo stjecanje znanja primjenjivih u stvarnim poslovnim uvjetima, Coca-Colin je obrazovni centar opremljen suvremenom opremom, svim potrebnim pomagalima i sastavnicama za praktičnu nastavu.

Polaznici koji uspješno završe program dobit će potvrdu Coca-Cole HBC Hrvatska i ugledne škole za barmene European Bartender School,partnera programa. Potvrda će s jedne strane ojačati konkurentnost na tržištu rada svih polaznika koji uspješno završe program, a s druge će poslodavcima olakšati potragu za kvalitetnom radnom snagom jer će jamčiti visoku razinu znanja i vještina budućih zaposlenika.

Polaznicima će unutar programa predavati menadžerica s više od osamnaest godina iskustva u upravljanju ugostiteljskim objektima Andrea Klemenčić, direktor i vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka, voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug te Coca-Colin veleposlanik robne marke i barmen s dugogodišnjim iskustvom Kruno Rozić.

Jedan dio odabranih polaznika Raise the Bar akademije s predavačima: Andrejem Čapkom, direktorom i vlasnikom Zmajske pivovare; Andreom Klemenčić, menadžericom ugostiteljskih objekata i Krunom Rozićem, Coca-Colinim veleposlanikom robne marke / Foto: Coca-ColaHBC Hrvatska

Uz akademiju Raise the Bar i suradnju sa srednjim školama Coca-Cola HBC Hrvatska ujedno suradnjom sa zakladom Budi Foodie nastoji dati doprinos unaprjeđenju turizma i ugostiteljstva. Tako su na ovogodišnjemu područnom kongresu gastronomije i ugostiteljstva Chef’s Stage u Šibeniku, također u okviru projekta Raise the Bar, dodijeljene prve tri stipendije za mlade talente u gastronomiji i ugostiteljstvu namijenjene usavršavanju na ponajboljim svjetskim programima – Le Cordon Bleu u Istanbulu, Academia Intrecci Alta Formazione te Akademija Lavonne u Indiji.

Prijave za drugi obrazovni ciklus akademije Raise the Bar otvorene su do 31. siječnja 2020., a svi se zainteresirani mogu prijaviti OVDJE

Vijesti: