Otvorene prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade

Godišnje hrvatske turističke nagrade projekt je Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te...

Godišnje hrvatske turističke nagrade projekt je Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade 2019. u kategorijama Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine te Atrakcija godine s potkategorijama kulturna atrakcija, prirodna atrakcija, turistički događaj godine i plaža godine. Prijave se zaprimaju i za nagradu Ljudi u turizmu, u sklopu koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada kao godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“.

Ove godine uvedene su dvije nove potkategorije: Najuspješnija destinacija kulture i gastronomije te Najuspješnija nautička destinacija. Također, više se neće birati najuspješnija City break destinacija, a za razliku od prijašnjih godina u kategoriju odmorišnog turizma mogu se prijaviti destinacije iz kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske. Dodatno, u kategoriji Atrakcija godine uvedena je nova potkategorija Prirodna atrakcija godine, dok se nagrada u potkategoriji Rekreacija i zabava više neće dodjeljivati.

Kategorije su formirane u skladu s aktualnom Strategijom razvoja turizma i Strateškim marketinškim planom, sveobuhvatne su te prate i predviđaju svjetske turističke trendove.

Iako se ne živi od nagrada, ipak su nagrade struke važne i dokaz da je sav trud i visoka razina izvedbe vidljiva te samim time i nagrađena. Treba hvaliti i isticati naše turističke heroje i ambasadore, zato prijavite osobe koje su se iskočile od mase i svaki dan rade pozitivnu razliku.

Prijavite svoje ambasadore i najbolje u našem turizmu:

Rok za podnošenje kandidatura za kategorije nagrada Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine, Atrakcija godine  i „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“ je 1. srpanj 2019. godine, dok je rok za podnošenje kandidatura za Hrvatsku turističku nagradu, odnosno Godišnju nagradu „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo 31. kolovoz 2019.

DHT u Slavoniji

Ove godine po prvi puta Dani hrvatskog turizma održati će se od 02.-04.listopada 2019. u Slavoniji.

Povezane vijesti: