lonjsko polje posjećenost

Park prirode Lonjsko polje bilježi osjetan porast posjećenosti

Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenost od 150% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja, no osjeti se povratak...

Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenost od 150% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja, no osjeti se povratak inozemnih posjetitelja, Nijemaca i Francuza.

“Posjetiteljima želimo omogućiti što ugodniji boravak u Parku, a brojne zahvale i pozitivni komentari daju nam dodatni vjetar u leđa i motivaciju da uvodimo nove programe i usluge te nastavimo ulagati u posjetiteljsku infrastrukturu. Najtraženija je plovidba čamcima na solarni pogon rijekom Strug posjetiteljima poznatom kao ‘Slavonska Amazona’, zbog koje se najčešće i vraćaju u Park“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove “Park prirode Lonjsko polje” Marija Kušmiš.

Park prirode Lonjsko polje prostire se na području od 511 četvornih kilometara s istaknutom kulturnom baštinom te bogatom florom i faunom. Najposjećeniji lokaliteti su Krapje – selo graditeljske baštine, Mužilovčica – gdje se može vidjeti tradicijski način ispaše stoke poznate kao “Posavski safari”, Čigoč – selo roda te promatračnica “Ptica kosac” u Repušnici, koja je izgrađena u sklopu projekta “Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra ‘Crna roda’ Osekovo”. Novi Posjetiteljski centar “Crna roda” uskoro otvara svoja vrata javnosti, kao i dvije nove promatračnice koje će svojim atraktivnim izgledom dodatno probuditi znatiželju posjetitelja za istraživanje neotkrivenog prirodnog bisera nadomak Zagreba.

Park prirode Lonjsko polje jedno je od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi, riznica je biološke raznolikosti ne samo u Hrvatskoj, nego na cijelom Starom kontinentu.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN