Petar Ćorluka preuzima Hotele Baška voda?

Početkom 2019. godine nakon niz pokušaja, Ministarstvo državne imovine prodalo je hotel Hrvatska koji se nalazi u centru Baške vode za 46 milijuna i 126 tisuća kuna makarskoj tvrtki Marea...

Početkom 2019. godine nakon niz pokušaja, Ministarstvo državne imovine prodalo je hotel Hrvatska koji se nalazi u centru Baške vode za 46 milijuna i 126 tisuća kuna makarskoj tvrtki Marea Alta. 

Inače, Petar Ćorluka je vlasnik kompanije Marea Alta, kao i jedne od najuspješnijih kompanija u BIH, Violete iz Gruda, te vodećeg brenda higijenskih proizvoda u regiji.

Kako donosi Slobodna Dalamcija, Ćorluka je postao vlasnik i turističkog naselja “Urania” u Baškoj Vodi, a potpisao je predugovor s Hotelima Baška Voda te se 15. listopada očekuje preuzimanje i potpisivanje konačnog kupoprodajnog ugovora. Ćorluka je navodno zainteresiran i za gradnju hotela s 5 zvjezdica u Makarskoj.

S hotelom “Hrvatska” radi se o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u BiH i u Zagrebu, a ovakav investitor jamči jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi“, rekao je za Slobodnu Dalmaciju, direktor hotela Baška Voda, Jakša Medić.

Ćorluka već posjeduje jedan hotel u Bosni i Hercegovini, a riječ je o hotelu Colors Inn koji se nalazi u Sarajevu, a sada očito ima ozbiljne planove Bašku vodu dodatno pretvoriti u kvalitetnu destianciju s gradnjom hotela i resorta s 4 zvjezdica.

Foto: TZO Baška Voda

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN