Plava Laguna sljedeće godine investira 298 milijuna kuna

Nadzorni odbor Plave Lagune d.d. donijelo je odluku o investicijskom ciklusu za sljedeću godinu, obavijestilo je Društvo na Zagrebačkoj burzi. Tako će u 2019. Godini Plava Laguna investirati 298,2...

Nadzorni odbor Plave Lagune d.d. donijelo je odluku o investicijskom ciklusu za sljedeću godinu, obavijestilo je Društvo na Zagrebačkoj burzi.

Tako će u 2019. Godini Plava Laguna investirati 298,2 milijuna kuna. Od najvećih investicija ističu se izgradnja nove upravne zgrade Društva u Poreču i temeljito uređenje kampova Savudrija ( Pineta ).

Nastavlja se i intenzivnije ulaganje u proširenje i uređenje postojećih kapaciteta za smještaj radnika u Poreču i Umagu radi podizanja kvalitete boravka radnika, te program uređenja plaža kojima Društvo upravlja temeljem koncesije.

Plava Laguna ove godine investirala 487 milijuna kuna

Najveća investicija Plave Lagune u Poreču u 2018. godini bilo je otvorenje novog hotela, Park Resort u Poreču. Riječ je o jednoj od najvećih investicija Plave Lagune u novijoj povijesti, gdje je stari Laguna Park gotovo iz temelja srušen i napravljen novi Park Resort. Radi se o hotelu, apartmanima i vilama, vrijednim više od 35 milijuna eura, namijenjenima obiteljima s djecom

Osim u spomenti Park Resort, investicijski ciklus zahvatio je i gradnju Garden Suites & Rooms Sol Umag i temeljita rekonstrukcija, uz gradnju novih, dodatnih sadržaja u kampu Stella Maris Umag. Također, dio investicije odnosi se na rekonstrukciju i uređenje smještajnih objekata za radnike. Za njih se gradi 150 novih dvokrevetnih soba te nabavlja 60-ak mobilnih kućica: 90 soba u Univerzalu i 60 soba u Katoru u Umagu te 50 mobilnih kućica u Stella Marisu i 10 u Bijeloj uvali.

Tako su u Umagu, nedaleko od hotela Sol Umag, srušeni stari bungalovi te je na njihovom mjestu niknulo 11 novih objekata s 54 smještajne jedinice pod zajedničkim nazivom Garden Suites & Rooms Sol Umag.

Preuređenje kampa Stella Maris obuhvaća nove smještajne kapacitete, ali i nove sadržaje, poput 150 mobilnih kućica te velikog bazenskog kompleksa, a bazenska površina obuhvaćat će ukupno 829 četvornih metara. U 630 smještajnih jedinica gostima će na raspolaganju biti superior parcele i mobilne kućice. Kamp Stella Maris dobit će i novu recepciju s pripadajućim ugostiteljskim objektom, a gostima će na raspolaganju biti grill zona, sportsko-rekreativna zona s igralištem za odbojku na pijesku te mini golfom.

Plava laguna je u 2018. godinu dočekala i s novom brend strategijom i vizualnim identitetom kojim je najavljen i zaokret u poslovanju, nakon finalnog pripajanja kompanije Istraturist Umag d.d. kojem je Plava Laguna vlasnik od prosinca 2014. godine.

U skladu s novim krovnim brendom, nedavno je objavljen i  potpuno novi web turistički portal koji objedinjava ponudu tri destinacije: Poreča, Umaga i Rijeke uz brojna iznenađenja za posjetitelje www.plavalaguna.com

POVEZANE VIJESTI:

PLAVA LAGUNA OTVORILA PARK RESORT U POREČU

Vijesti: