Plitvičke doline drugi put udahnule dušu povijesnoj kuli kroz storytelling koncept

Područje juga Karlovačke županije koji se posljednjih godina brendira svojom posebnošću – prekrasnim i posebnim dolinama, ali i Plitvicama kojima su najbliža destinacija, za produženi vikend je na jedan...

Područje juga Karlovačke županije koji se posljednjih godina brendira svojom posebnošću – prekrasnim i posebnim dolinama, ali i Plitvicama kojima su najbliža destinacija, za produženi vikend je na jedan dan potpuno oživjelo svoju povijest.

Na autentičnoj lokaciji, u Drežnik gradu nedaleko Rakovice kod poznate kule koja se nalazi iznad kanjona rijeke Korane okupili su se Serežani kao elitna vojna jedinica, rijeka Korana koja je predstavila zašto je Korana žila kucavica i život Plitvčkih dolina,  Japod kao povijesni stanovnik Europe i područja cijele Hrvatske ali i dolina, te Eugen Kvaternik koji je za Rakovicu najpoznatija ličnost povezana sa hrvatskom poviješću i Rakovičkom bunom.

Legende su cijeli dan s brojnim posjetiteljima predstavljale bogatu povijest ovog kraja u okružju prekrasne kule Stari Grad Drežnik, a djeca su uživala u kreativnim i edukativnim radionicama. Posjetitelji svih generacija gađali su iz srednjovjekovne praćke, skakali u vreći, oslikavali lica, tražili blago i jednostavno uživali cijeli dan. Veseli nas pozitivno raspoloženje koje je vladalo na manifestaciji što je za nas potvrda da budemo ustrajni  i da kroz Legende što više radimo na promociji naše male destinacije. Zahvaljujemo svima koji su radili na organizaciji, mi smo uživali, stekli smo jedno novo iskustvo i već sada imamo ideje što i kako dogodine. U međuvremenu, sezona je pred nama, kula starog grada Drežnika je otvorena svaki dan u popodnevnim satima, posjetite nas.” istaknula je Mira Špoljarić, direktorica TZ Rakovice.

Na velikom gastro dvoboju ocjenjivale su se kulinarske sposobnosti i vještine pripravljanja autohtonog jela. Dvije ekipe, Folklorno društvo Otočac i Kulturno umjetničko društvo “Izvor” iz Rakovice, sukobile su noževe i kuhače u vrlo neizvjesnoj kulinarskoj borbi koju su žirirali kuhari Nacionalnog parka Plitvička jezera Dario Špehar i Igor Jularić te legenda hrvatskog kuhanja Stevo Karapandža.

Mnoštvo gostiju iz Zagreba i Karlovca dalo je izvrsne ocjene samom događanju, koje su posjetili gosti iz cijele Hrvatske ali i inozemstva, govori Špoljarić, te dodaje kako su ovim događajem turistima i svim posjetiteljima ispričali priču o povijesnim ličnostima na lokaciji na kojoj su se prije mnogo godina okupljali ljudi ovog kraja i isto tako živjeli, kuhali, zabavljali se i čuvali svoju tradiciju.

Manifestaciju su posjetili konji Konjičkog kluba Rakovica koji su bili na raspolaganju posjetiteljima za jahanje i druženje tokom cijelog popodneva, a održana je i biciklistička tura Legende Plitvičkih Dolina za vrijeme koje su sudionici čak  šest sati uživali u upoznavanju ovog kraja, a svoju vožnju završili defileom kod kule. Sve je završilo velikim iznenađenjem ili šlagom na torti nakon padanja mraka – osvjetljivanjem kule Stari Grad Drežnik u boju plašta Serežana.

Storytelling u pravom smislu, te manifestacija koja ima veliki potencijal i svakako vrijedno pažnje kao odličan kvalitetan sadržaj samo sat i pol vožnje od Zagreba.

Vijesti: