Počinje realizacija projekta Kuće tambure- Slavonske notne bajke u Slavonskom Brodu

U Slavonskom brodom potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji sjevernog dijela zapadnog kavalira Tvrđave Brod za prostor Kuće tambure – Slavonske notne bajke. Projektom je predviđena rekonstrukcija...

U Slavonskom brodom potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji sjevernog dijela zapadnog kavalira Tvrđave Brod za prostor Kuće tambure – Slavonske notne bajke.

Projektom je predviđena rekonstrukcija sjevernog dijela zapadnog kavalira Tvrđave Brod u svrhu njegove prenamjene u Kuću tambure – Slavonska notna bajka kao nove kulturno-turističke atrakcije u Slavonskom Brodu. Kroz projekt Kuća tambure, Slavonski Brod će dobiti moderan i funkcionalan prostor za koncerte, probe, izložbu vrijednih eksponata tambura i edukaciju posjetitelja o povijesnom značaju i tradiciji tambure u Slavoniji.

Otvorenjem Muzeja tambure prije šest godina, Slavonski Brod dobio je posebno mjesto na svjetskoj karti kulturno-turističke ponude. Riječ je o prvom i jedinom Muzej tambure u svijetu i upravo zato smo izradili projekt kroz koji ćemo omogućiti novi, moderan prostor za njegov jedinstven postav. Posjetitelji će u novom muzejskom prostoru moći doživjeti tamburu kao tradicionalni glazbeni instrument kroz brojne zanimljive interaktivne sadržaje. Stoga vjerujemo da će projekt Kuća tambure značajno pomoći u očuvanju kulturne tradicije Slavonije i njenom približavanju mlađim generacijama. Današnjim potpisivanjem ugovora započinje realizacija jednog od projekata koji će značajno doprinijeti turističkoj ponudi, urbanizaciji i kulturnom razvoju Tvrđave Brod, a što će sigurno ojačati i gospodarski razvoj Slavonskog Broda“ izjavio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

Dovršetkom projekta izgradnje Kuće tambure, kao suvremenog interpretacijskog centra posvećenog tamburi, posjetitelji će dobiti moderan prostor u kojem će ovaj tradicionalni  glazbeni instrument moći doživjeti kroz zvuk i prostor.

Dio budućeg muzejskog prostora biti će i suvenirnica, majstorska radionica u kojoj će posjetitelji moći izraditi suvenir te polivalentna dvorana za tamburaška i folklorna natjecanja, seminare, festivale i druge manifestacije.

Dugoročno, Grad Slavonski Brod planira prostor Tvrđave razvijati kao kulturni centar regije, te ju pozicionirati kao kulturno-turističku atrakciju za jednodnevne i vikend izlete u kontinentalnom kulturnom gradskom turizmu.

Više detalja o projektu potražite OVDJE

Vijesti: