Počinju Dani poslova u turizmu

S ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor, sutra u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku ( 18.01 ) počinju 3. Dani poslova u...

S ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor, sutra u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku ( 18.01 ) počinju 3. Dani poslova u turizmu 2019., a koji će se nakon Slavonije održati i u Zagrebu (25.01.) i Splitu (01.02.). 

Na trećim Danima poslova u turizmu očekuje se preko 10.000 posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola te ostalih zainteresiranih za rad na sezonskim poslovima.

Upravo su Dani poslova u turizmu prava prilika promocije poslova u turizmu te motiviranja svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne, kao i mladih koji tek ulaze na tržište rada. 

Tijekom Dana poslova u turizmu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pojačano će promovirati Mjere aktivne politike zapošljavanja vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje radnika u turizmu, dok će Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo turizma održati radionice na temu zapošljavanja u turističkom sektoru. Također, Ministarstvo turizma održat će radionicu s ciljem promocije Poziva sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda “Regionalni centri kompetentnosti i jačanje privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva”.

Aminess hoteli i kampov traže 130 zaposlenika

Aminess hoteli i kampovi u Osijeku predstavit će sve prednosti rada u kompaniji na sajmu Dani poslova u turizmu, u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. 

U svojim hotelima i kampovima u Novigradu te u hotelima u Orebiću i na Korčuli, Aminess u visokoj sezoni zapošljava 650 djelatnika među kojima su oni zaposleni na određeno i neodređeno, pripravnici, učenici i studenti.

Za ovogodišnju sezonu traži se novih 130 zaposlenika i to najviše u odjelu kuhinje, restorana i domaćinstva, no traže se i zaposlenici za odjel recepcije, hortikulture, održavanja, animacije i sporta.

U Aminessu se ponosimo činjenicom da nam se iz godine u godinu vraća 70 posto sezonskih zaposlenika, iznimno zadovoljni uvjetima rada te nizom mogućnosti razvoja i napredovanja koja nudimo u našim destinacijama. U kompaniji njegujemo prijateljske odnose, a rad zaposlenika kontinuirano prate mentori, voditelji i direktori objekata. Uz brojne edukacije, svakom zaposleniku nastojimo pristupiti individualno te sukladno interesima i ostvarenim rezultatima pripremiti plan osobnog razvoja i napredovanja. U sudjelovanju na sajmovima poput ovoga vidimo odličnu priliku za daljnji rast kompanije kroz nove zaposlenike te promociju turističko-ugostiteljske industrije i povezanih zanimanja“, izjavila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova.

Kompanija osigurava prehranu i smještaj svim sezonskim zaposlenicima u destinacijama u kojima posluje. Bez obzira na status radnog odnosa, svim je zaposlenicima omogućen i širok izbor edukacija, razvojni program za pripravnike i buduće voditelje, kao i razvoj talenata kroz iskustva na različitim radnim mjestima te kroz mentorstvo. Također, u hotelima i kampovima provodi se i stručna praksa za učenike turističko-ugostiteljskih srednjih škola, a Aminess trenutačno stipendira 11 učenika.

O visokoj razini kvalitete uvjeta rada u Aminessu govori i certifikat Poslodavac partner koju dodjeljuje tvrtka specijalizirana za savjetovanje u području ljudskih resursa SELECTIO, a čiji je Aminess nositelj od 2017. godine.

Vijesti: