Poduzetnik Nenad Bakić u Vukovaru razvija projekt kulturnog turizma

Zagrebački poduzetnik i investitor Nenad Bakić od Trgovačkog suda u Osijeku, kupio je parcelu u Vukovaru, na Vučedolu pored muzeja vučedolske kulture, gdje planira razvijati projekt kulturnog turizma, objavio...

Zagrebački poduzetnik i investitor Nenad Bakić od Trgovačkog suda u Osijeku, kupio je parcelu u Vukovaru, na Vučedolu pored muzeja vučedolske kulture, gdje planira razvijati projekt kulturnog turizma, objavio je poduzetnik na svojem Facebook profilu.

Kako je Nenad Bakić jučer objavio je na svojem Facebook profilu „„Danas je Trgovački sud u Osijeku donio rješenje po kojem sam krajem prošle godine uspješno kupio (tj. dao polog – sad još trebam kupiti) parcelu kraj Vučedolskog muzeja s devastiranim. Bungalovima. Naravno, ti bungalovi su bezvrijedni, trebaju se srušiti, ali u mojoj viziji oni mogu biti dobri za kulturni turizam, kakav za sada ne postoji u Hrvatskoj, a sve u kontekstu planiranog Arheološkog parka“ piše Bakić te poziva svoje prijetelje da mu predlože što sve može ideje što bi se sve točno moglo napraviti na toj lokaciji.

Trgovački sud u Osijeku, nakon provedene javne dražbe, dosudio je nekretninu poduzetniku Nenadu Bakiću za koju je jedini licitirao, a radi se o iznosu od 452.465 kuna. Radi se o 23 kuće ukupne površine 13.435 m2, doduše devastiranom stanju, no zbog blizine Muzeja vučedolske kulture, kao i plana danjeg razvoja svakako se radi o atraktivnoj lokaciji.

LOKACIJA KUPLJENIH BUNGALOVA / SMJEŠTANI KAPACITETI ( BUNGALOVI ) – na slici dolje

Inače od otvorenja Vučedolski muzej posjetilo je preko 160.000 posjetitelja, a prema planu razvoja uz već postojeći prostor na kojem se nalazi Muzej vučedolske kulture, novih 10.000 četvornih metara zaokružit će priču Arheološkog parka s novim sadržajima.

U Arheološkom parku, prema prijašnjim najavama iz Muzeja vučedolske kulture trebao bi se naći planetarij, info pult, izletište, Vučedolska farma sa životinjama iz vremena Vučedolske kulture, pristanište za brodove, poučne staze, izletnička zona, vidikovac, ali i radionice starih zanata. Cijeli projekt Arheološkog parka trebao bi zaživjeti punim kapacitetom do 2023. godine, što će uvelike obogatiti turističku, ali i kulturnu ponudu Vukovara.

Povezane vijesti:

SPEKTAKULARNO OTKRIĆE U HRVATSKOJ – PRONAĐEN NAJSTARIJI KALENDAR U EUROPI!

MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE PRVI U HRVATSKOJ KORISTI DIGITALNI VODIČ POMOĆU BEACON TEHNOLOGIJE

VUČEDOLSKI MUZEJ PREKO DRUŠTVENIH MREŽA POVEĆAVA POSJETU

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN