Pokrenut projekt integriranog upravljanja kvalitetom destinacije u Požegi – IQM Požega

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Požege održana prezentacija projekta IQM Destination Požega kojoj su nazočili gradonačelnici, načelnici i predstavnici turističkih zajednica Požeško-slavonske županije. Cilj IQM- Integrirano upravljanje kvalitetom,...

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Požege održana prezentacija projekta IQM Destination Požega kojoj su nazočili gradonačelnici, načelnici i predstavnici turističkih zajednica Požeško-slavonske županije.

Cilj IQM- Integrirano upravljanje kvalitetom, projekta je povezano upravljanje kvalitetom destinacije kojem je cilj okupiti i povezati najbolje turističke dionike u destinacij.

Zajednička suradnja, sinergija u destinaciji, komunikacija i poticaj za kvalitetu učiniti će turizam Grada Požege i Požeško-slavonske županije konkurentnijim i snažnijim, istaknuo je gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić, te dodao: “Sami, svatko za sebe, ne možemo napraviti ništa. Grad Požega kao središte županije u najboljem slučaju turistima može ponuditi dva dana. Ako ne odu u Kutjevo, Lipik, Veliku, Kaptol, mi nismo napravili ništa. Moramo turistima koji dolaze u Slavoniju moći ponuditi sedam dana aktivnosti i raznolikosti. Potrebna nam je pomoć stručnjaka u upravljanju destinacijom. Mi nisko jedni drugima konkurencija već potpora. Ministarstvo turizma podržava ovaj projekt i prvi smo koji imamo gotov projekt.”

Požeško – slavonska županija prva destinacija u Slavoniji koja je započela zajedno jedan takav projekt upravljanja kvalitetom u destinaciji.

Naglasak je na inovaciji, kreativnosti i povezanosti koja u projektu IQM Destination Požega veže privatno i javno partnerstvo u destinaciji i okruženju, sa svim partnerima koji utječu na kvalitetu u turizmu. Potiče se suradnja s nacionalnim (Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, HGK) i međunarodnim institucijama (EC, UNWTO), te svim destinacijskim subjektima u cilju izmjene znanja i iskustva. Integralnim sustavom kvalitete u destinaciji konceptualno postavljenim na ovaj način želi se u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji implementirati kvalitetu koja potiče kontolirani napredak u proizvodima i uslugama u destinaciji. Implementacijom ovog projekta pokušavamo rješiti ujednačenost kvalitete usluge i ponude u destinaciji.

Projektom IQM Destination Požega želi se postaviti standard da se destinacijom upravlja u pravom smislu riječi, ali i stvaraju nove ekonomske vrijednosti u destinaciji” ističu autorice projekta Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli te dodaju kako je projekt zamišljen u 3 faze kroz 2 – 3 godine realizacije, a početak je planiran u proljeće 2019.godine. 

Nositelji projekta su Grad Požega, TZ Grada Požege i TZ Požeško slavonske županije, a partneri su Grad Lipik, Grad Pakrac, Grad Pleternica, Grad Kutjevo i Općina Velika te njihove turističke zajednice čiji će turistički dionici poput prenoćišta, kampova, privatnih smještaja, restorana, OPG-a, udruga, turističkih agencija, komunalnih društava, odgojno obrazovnih ustanova i atrakcija aktivno sudjelovati u projektu.

POVEZANA VIJEST:

PREDSTAVLJEN NOVI VIZUALNI IDENTITET GRADA POŽEGE – BRDA & DOLINE

Vijesti: