Poliklinika Bagatin proglašena najboljom klinikom za estetsku kirurgiju na svijetu!

Na najznačajnijoj konferenciji za zdravstveni i medicinski turizam u Europi – International Medical Travel Journal – IMTJ, koja se održava u Berlinu, Poliklinika Bagatin proglašena je najboljom klinikom za estetsku kirurgiju...

Na najznačajnijoj konferenciji za zdravstveni i medicinski turizam u Europi – International Medical Travel Journal – IMTJ, koja se održava u Berlinu, Poliklinika Bagatin proglašena je najboljom klinikom za estetsku kirurgiju na svijetu i to prema ocjeni 16 stručnjaka iz cijelog svijeta.

Također, dan prije Polklinici Bagatin su uručene i dvije Temos International akreditacije za izvrsnost u medicinskom turizmu.

Ovo je definitivno najbolja moguća promocija našeg zdravstvenog turizma, kao i izvrsnosti naših stručnjaka.  I ovo je velika vijest za hrvatski zdravstveni turizam. Zapravo najvažnija ona PRIJELOMNA VIJEST.

Ovo nije prvi puta da su naše zdravstvene institucije nominirane ili su dobile priznanja na svjetskoj razini. Razni certifikati, sustavi kvalitete, a pogotovo priznanja su izuzetno važna jer se time dobiva “proof of concept” na najvišoj razini. Ovdje stječemo povjerenje klijenata iz inozemstva, ali i pozicioniramo Hrvatsku kao vrhunsku destinaciju za zdravstveni turizam. Bez obzira što mi mislili, Hrvatska i dalje nije dovoljno pozicionirana na globalnoj razini, a pogotovo u kontekstu zdravstvenog turizma, gdje je iznimno važno izgraditi povjerenje pacijenata u naše zdravstvene usluge. 

I zato svaki uspjeh i priznanje treba pohvaliti i podržati, jer biti najbolji na europskoj ili svjetskoj sceni ( sama nominacija je već ogroman uspjeh), a pogotovo u zdravstvenom turizmu gdje nema igranja s nominacijama, je za svaku pohvalu i korak bliže ka uspjehu našeg zdravstvenog turizma.

No, same klinike ne mogu same činiti zdravstveni turizam, potreban nam je zaokružen turistički proizvod.

Imamo sve preduvjete za razvoj zdravstvenog turizma, cijeli mozaik zdravstvenog turizma nam je na raspolaganju, samo moramo povezati točke i početi se proaktivno baviti tržišnim razvojem. Sinergija, tržišni razvoj i zaokružen turistički proizvod – to je dobitna formula. Dakle, imamo ono najvažnije, izvrsne zdravstvene institucije, koje su ne samo konkuretne na globalnom tržištu, nego čak i kako je od struke potvrđeno u Berlinu i najbolje na svijetu.

Stalno pričamo o potencijalima, vrijeme je da te potencijale i konkretiziramo odnosno iskoristimo. Odmah i sad, jer kada ako ne sada kada je Hrvatski turizam u trendu i u fokusu globalnih turista i medija.

Sve imamo i sve je na nama samima. Probudimo se, pokažimo tržištu što imamo jer imamo na što biti ponsoni. Nadam se kako će ova nagrada probuditi i ostale, a posebice kako će oni koji odlučuju pozornost, makar u ovom trenutku skrenuti i na zdravstveni turizam. I nadam se kako ćemo ovakve svijetle primjere znati iskoristiti i nešto iz njih naučiti. Svi mi zajedno i na svim razinama.

Foto: FB Ognjen Bagatin


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN