Poljska aviokompanija LOT uvodi novi izravni let iz Varšave za Rijeku

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj predstavlja hrvatsku turističku ponudu u sklopu sajma TT Warsaw, koji se ove godine održava u 27. izdanju od 21. do 23. studenog u Varšavi. Na svečanom...

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj predstavlja hrvatsku turističku ponudu u sklopu sajma TT Warsaw, koji se ove godine održava u 27. izdanju od 21. do 23. studenog u Varšavi. Na svečanom otvorenju sajma

Iz poljskog avioprijevoznika LOT najavili su otvaranje nove izravne aviolinije za Hrvatsku, a riječ je o letu koji će od lipnja 2020. povezivati Varšavu i Rijeku. 

Uvjerena sam kako će nova izravna linija iz Varšave za Rijeku svim Poljacima dodatno približiti Hrvatsku kao atraktivnu i poželjnu destinaciju, ali i Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture. Naša prisutnost na sajmu TT Warsaw je vrlo važna jer je riječ o sajmu na kojem sudjeluju svi ključni predstavnici turističke industrije Poljske, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz, dodavši kako naša zemlja i dalje uživa status jedne od najpopularnijih inozemnih destinacija među Poljacima. 

Foto: LOT

U dosadašnjem dijelu godine s poljskog tržišta ostvareno gotovo milijun dolazaka i više od šest milijuna noćenja čime se ovo tržište, zajedno s Njemačkom, Slovenijom, Austrijom i Italijom, nalazi među top pet inozemnih tržišta s kojih se ostvaruje najveći turistički promet. 

Profil emitivog tržišta – Poljska

Poljaci najviše putuju u ljetnim mjesecima te za vrijeme zimskih školskih praznika. Pojavio se trend kraćih odlazaka na godišnji odmor, dva do tri puta godišnje. U prednosti su upravo destinacije s vrlo dobrom zrakoplovnom povezanošću, što je svakako odlična informacija sukladno novootvorenoj zračnoj liniji Varšava- RIjeka.

Više o profilu emitivnog tržišta Poljske saznajte u prilogu.

PRILOG: Profil emitivog tržišta – Poljska

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN