Poreč se pridružio listi gradova za turističko trčanje

Nakon Zagreba, Splita, Pule, Opatije, Šibenika, Rovinja, Omiša, Hvara, Münchena te Graza, i grad Poreč se pridružio trkačkim gradovima kroz aplikaciju za turističko trčanje SightRun. Turistička zajednica Grada Poreča...

Nakon Zagreba, Splita, Pule, Opatije, Šibenika, Rovinja, Omiša, Hvara, Münchena te Graza, i grad Poreč se pridružio trkačkim gradovima kroz aplikaciju za turističko trčanje SightRun.

Turistička zajednica Grada Poreča predstavila je novi turistički proizvod SightRun – audio trkačke ture koje su namijenjene aktivnim gostima Poreča. Posjetiteljima Poreča koji uživaju u trčanju od sada je na raspolaganju pet audio trkačkih tura, a sve ture u dužini od 9 do 9.6 km. 

Poreč City Tour – sjever i Poreč City Tour – jug započinju ispred Gradske vijećnice, dok druge ture počinju ispred Valamar i Plava Laguna hotela. Tako su gostima dostupne i Valamar Borik Tour koja starta ispred Valamar Zagreb Hotela te Valamar Diamant Tour koje starta ispred Valamar Diamant Hotela, te tura Plava Laguna Run čija se startna lokacija nalazi ispred hotela Molindrio Plava Laguna. Sve ture dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku te su besplatne za korisnike.

Ponosni na do sad ostvarene rezultate, ali i svjesni činjenice da razvoj turizma ne možemo prepustiti slučaju, ozbiljno smo prionuli planiranju petogodišnjih razvojnih inicijativa kojima ćemo ostvariti našu viziju da postanemo vodeća hrvatska destinacija obiteljskog i aktivnog odmora koja će osim iskustva sunca i mora, gostu ponuditi širok spektar sportsko-rekreativnih aktivnosti. Uvođenjem SightRun aplikacije investiramo u infrastrukturu koje će podignuti ambijentalnu vrijednost klastera i poboljšati iskustvo gostiju ,a  našu destinaciju brendirati kao runner friendy.  Slogan našeg vizualnog identiteta „You complete us“ govori u prilog velikom  entuzijazmu svih involviranih u turističku ponudu da našim gostima pružimo nezaboravne trenutke u Porečurekao je direktor TZG Poreč, Nenad Velenik.

Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskog proizvoda u Valamaru dodao je kako Valamar aktivno ulaže u razvoj sportske infrastrukture, programe i cijeli niz outdoor manifestacija u destinacijama u kojima posluje. Smatramo kako je potrebno ulagati u razvoj ponude trkačkog segmenta kojeg i globalno prati brzo rastući trend. Aplikacija SightRun je odličan primjer inovativnog turističkog proizvoda i dodatne ponude za goste i lokalno stanovništvo. Trase u aplikaciji obuhvaćaju i prezentiraju sve ljepote Poreča, stoga nas veseli što smo zajedno s našim destinacijskim partnerima u Poreču podržali razvoj ovog projekta” 

Goran Vrus, pomoćnik direktora sektora za operacije za sport iz Plave Lagune istaknuo je kako su u Plavoj Laguni svjesni  rasta popularnosti trčanja kao sporta i izbora rekreacije. “Već nekoliko godina domaćini smo sve uspješnijeg Plava Laguna Polumaratona, a ove smo godine u Poreč prvi puta doveli i Plava Laguna Triathlon 5150, IRONKIDS i Iron Girl utrke. Upravo na tom pragu Plava Laguna dopunjuje ponudu navođenom trkačkom turom za sve one goste koji ni na odmoru ne žele odustati od omiljene aktivnosti. Putnici se oslanjaju na svoje mobilne uređaje za prikupljanje informacija i brojne druge aktivnosti prije, tokom i nakon putovanja, stoga je bitno prepoznati njihove potrebe i omogućiti im inovativne sadržaje i nezaboravna iskustva i putem omiljenog medija, dostupne u bilo koje doba

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audio zapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Upravo iz ovog razloga nije bitno koliko brzo/sporo se korisnik kreće. Za korištenje aplikacije dovoljne su slušalice za uši te tijekom korištenja nije potrebno gledati u mobilni uređaj što omogućuje potpunu slobodu kretanja i uživanja u trčanju i razgledu grada.

Iznimno nam je drago što se među Runner Friendly destinacijama koje podržavmo kroz SightRun aplikaciju pridružio i Poreč. Ovakve suradnje ne samo da pridonose razvoju destinacije, već i zajedno gradimo sliku da i uz domaća tehnološka rješenja možemo biti inovativni u turizmu. Vjerujem da hrvatska startup scena može ponuditi još zanimljivih rješenja od kojih svih akteri u turizmu mogu imati koristi  zaključila je Sandra Bortek, direktorica marketinga SightRuna.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN