Potpisan Ugovor o suradnji HŽPP-a i češkog RegioJeta. Prvi vlak dolazi 29. svibnja

Nastavkom prošlogodišnje uspješne suradnje kojom je vlakovima na relaciji Prag – Rijeka – Prag prevezeno više od 60.000 putnika, danas je potpisan Ugovor o suradnji između RegioJeta i HŽPP-a...

Nastavkom prošlogodišnje uspješne suradnje kojom je vlakovima na relaciji Prag – Rijeka – Prag prevezeno više od 60.000 putnika, danas je potpisan Ugovor o suradnji između RegioJeta i HŽPP-a o uvođenju sezonskih međunarodnih vlakova na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto.

Do sada je prodano oko 25.000 karata, a prvi vlak krenut će iz Praga 28. svibnja. U nedavnom razgovoru Aleš Ondrůj iz tvrtke RegioJet, istaknuo je kako svakodnevno prodaju od 700 do 1000 novih karata za spomenute linije, što je dokaz velike potražnje za Hrvatskom ili da budemo još jasniji – to znači kapacitet od oko 1,5 vlaka.

Već imamo vlakove koji su rasprodani. Jako smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima – prodaja karata ubrzava se svakim danom” ističe Ondrůj iz tvrtke RegioJet te naglašava kako je veliki interes na liniji za Split. “Velika je potražnja za liniju prema Spitu, a prvi vlak za Split već je rasprodan. Sukladno trenutnoj prodaji, 60% karata prodano je za Split, a 40% karata za Rijeku“, govori Ondrůj. Cijeli razgovor pročitajte u prilogu.

/ / / REGIOJET SVAKODNEVNO PRODA OD 700 DO 1000 NOVIH KARATA ZA LINIJU PREMA HRVATSKOJ. VELIKA POTRAŽNJA ZA SPLITOM

Sretni smo što nastavljamo prošlogodišnju uspješnu suradnju koja je rezultirala zajedničkom atraktivnom i sigurnom ponudom za turiste koje putuju između Hrvatske, Češke i Slovačke. Zadovoljstvo nam je što je uz prosječnu popunjenost vlakova veću od 90 posto, cijeli projekt bio profitabilan. Također, izrazito smo zadovoljni suradnjom s HŽPP-om na temelju koje ćemo nadalje pokretati zajedničke projekte“, istaknuo je vlasnik i predsjednik Uprave češkoga željezničkog prijevoznika RegioJet Radim Jančura.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što ove godine nastavljamo suradnju s RegioJetom i proširujemo ponudu kojom će putnici iz Češke, Slovačke i Mađarske uz Rijeku moći putovati do Zagreba i Splita. Nadam se da će proširenjem ove atraktivne ponude još veći broj turista uživati u Hrvatskoj, koja je jedna od najatraktivnijih europskih destinacija, kao i da će građani Hrvatske uz povoljne cijene putovanja, moći posjetiti Budimpeštu, Bratislavu i Prag“, istaknuo je predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić.

Prošle godine vlakovi na relaciji Prag – Rijeka – Prag prevezli su oko 60.000 putnika, uz prosječnu popunjenost vlakova veću od 90 posto. Također, nekoliko tisuća građana Hrvatske posjetilo je Bratislavu i Prag tijekom ljeta.

Nastavak uspješne suradnje Regiojeta i HŽPP-a doprinijet će daljnjem pozicioniranju Češke i Hrvatske kao privlačnih, sigurnih i jednostavno dostupnih turističkih destinacija, a očekuje se da će ove godine od 28. svibnja do 30. rujna u ukupno 176 vlakova biti prevezen još veći broj putnika. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno. 

Karte za relaciju Prag – Rijeka/Rijeka – Prag mogu se kupiti po cijeni od 23 EUR za mjesto u vagonu sa sjedalima, odnosno od 31 EUR u vagonu za spavanje, za relaciju Prag – Split/Split – Prag od 35 EUR u vagonu sa sjedalima, odnosno od 42 EUR u vagonu za spavanje. Uz to, putnici će moći putovati i u tzv. Astra vagonima koji u sjedala imaju ugrađene zaslone na dodir. Karte za vlak mogu se kupiti i od/do Zagreba i Budimpešte te na relacijama Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto. 

Karte se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagreb GK, Rijeci i Splitu, a u cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi). U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Gračaca, Rijeke, Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali. U vlaku se u 15 vagona može prevesti najviše 650 putnika te bicikli. 

Suradnja HTZ-a i HŽPP-a

Također, između Hrvatske turističke zajednice i HŽPP-a danas je potpisan Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u povezivanju i promociji turizma i željezničkog prijevoza kojim se uspostavlja 10-ogodišnja suradnja i partnerstvo u aktivnostima i projektima povezanim s organizacijom i promocijom izletničkih vlakova u unutarnjem prijevozu i međunarodnih turističkih vlakova na području RH te cikloturizma.

Prošlogodišnja linija Prag – Rijeka znatno je pridonijela turističkim rezultatima s češkog tržišta kako na Kvarneru, tako i u ostatku Hrvatske. Brojnim češkim, slovačkim i mađarskim ljubiteljima putovanja ove će godine hrvatske destinacije biti još dostupnije s obzirom da će vlak prometovati prema dvije nove destinacije, Zagrebu i Splitu. Rezervacija i prodaja karata ide odlično te smo sigurni da ćemo uz pomoć ove linije nadmašiti prošlogodišnji rezultat od 3,5 milijuna turističkih noćenja ostvarenih iz Češke, izjavio je Staničić, dodavši kako će zajedno s predstavnicima turističkog sektora dočekati prvi ovogodišnji vlak koji će u Split stići 29. svibnja.

Foto: RegioJet


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN