Predstavljena turistička ponuda Hrvatske u New York-u

New York Times Travel Show, najveći turistički sajam na istočnoj obali SAD-a

U New Yorku je od 8. do 10. siječnja održan trinaesti po redu New York Times Travel Show, najveći turistički sajam na istočnoj obali SAD-a, na kojem je među više od 500 izlagača iz 150 zemalja svijeta svoju turističku ponudu predstavila i Hrvatska.

Na sajmu u konferencijskom centru Javits su, uz predstavništvo HTZ-a, punudu predstavile i turističke zajednice Grada Zagreba, Kvarnera, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te nekoliko domaćih tvrtki među kojima su Lošinj Hotels & Villas, Katarina Line i Inspiration Croatia.

Sajam je namijenjen turističkim profesionalcima i širokoj publici koja ove godine bilježi brojku od oko 28 tisuća posjetitelja. Uz bogati program stručnih seminara i panela na temu trenutnih trendova u segmentu putovanja i turizma te interaktivnih „Meet the Experts»“ radionica, sajam nudi raznolike kulturne i kulinarske nastupe, kao i nagradne igre koje su ponudili i hrvatski sudionici (nagradno putovanje u Zagreb, Dubrovnik i Kvarner uz prateće prezentacije destinacija).

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Hrvatska je i ove godine najavljena kao jedna od popularnijih europskih  i mediteranskih destinacija američkih turista što potvrđuje nedavno objavljeni članak u New York Times-u gdje je Korčula zauzela 17. mjesto među 52 destinacije koje treba posjetiti u 2016. godini, ali i odlična posjećenost štandova hrvatskih predstavnika.

Povezane vijesti: