Predstavljeno drugo izdanje gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2019

U Hotelu Esplanade Zagreb održana je gala svečanost povodom predstavljanja drugog izdanja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia za 2019. godinu, u koji je uvršteno 150 najbolje ocijenjenih hrvatskih restorana, 70...

U Hotelu Esplanade Zagreb održana je gala svečanost povodom predstavljanja drugog izdanja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia za 2019. godinu, u koji je uvršteno 150 najbolje ocijenjenih hrvatskih restorana, 70 POP lokala, 113 vrhunskih i kvalitetnih vina te 25 vodećih hotela iz svih krajeva Hrvatske. 

Također, u sklopu večeri, dodijeljeni su prestižni godišnji trofeji Gault&Millau, svojevrsni „kulinarski Oscari” te je proglašen i Gault&Millau Chef godine. 

Ključ ulaska u ovaj prestižni vodič jednostavan je, isključivo i samo kvaliteta. Moto Gault&Millau glasi „Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni”.

Chef restorana Laganini na Palmižani, Hrvoje Zirojević, Chef je godine Gault&Millau Croatia 2019

Za Chefa godine Gault&Millau Croatia 2019., proglašen je Hrvoje Zirojević iz restorana Laganini na Palmižani.

Nagrađena su i četiri najbolja hrvatska restorana s četiri kapice: Restaurant 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Pelegrini iz Šibenika i već spomenuti Laganini.

Ove godine dodijeljena su čak dva trofeja Veliki chef sutrašnjice za 2019.; dobitnici su chefovi Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola u Savudriji te Matija Bregeš iz restorana Boškinac na Pagu.

Trofej za Chefa tradicijske kuhinje za 2019. dobila je chef Vesna Miletić, iz restorana Tač u Zagrebu. U kategoriji Mladi talent 2019., trofej je dodijeljen chefu Tinu Sinožiću iz opatijskog Navisa. Chef Biljana Milina iz konobe Mate s Korčule dobitnica je trofeja Chef slastičar 2019. Trofej za najbolji POP 2019. otišao je u splitski Wine & Cheese bar Paradox.

„Gault&Millau, jedan od dva najprestižnija svjetska gastronomska vodiča, a jedini ima izdanje za Hrvatsku. Vodič je dvojezičan, na hrvatskom i engleskom jeziku te je namijenjen domaćim ljubiteljima fine hrane i stranim gostima. Prepoznatljiv je po svojoj žutoj boji i izgledu koji je indentičan u svim zemljama u kojima izlazi. Stručni i anonimni inspektori G&M-a u cijelome svijetu rade po istoj metodologiji ocjenjivanja i po istim kriterijima. Svaki restoran može dobiti od jedne do pet kuharskih kapica, što je slučaj i u Hrvatskoj.

Vijesti: