Pregled direktne zrakoplovne povezanosti Hrvatske – zima

Odjel za istraživanje tržišta i strateško planiranje Hrvatske turističke zajednice redovito dva puta godišnje izradi pregled direktnih letova i direktne zračne povezanosti hrvatskih zračnih luka s 12 značajnijih emitivnih...

Odjel za istraživanje tržišta i strateško planiranje Hrvatske turističke zajednice redovito dva puta godišnje izradi pregled direktnih letova i direktne zračne povezanosti hrvatskih zračnih luka s 12 značajnijih emitivnih tržišta.

Kako bismo poslovnim subjektima u turizmu pomogli u planiranju takvih posebnih ponuda, koje je moguće ponuditi partnerima na tržištima (turoperatorima i agentima), ali i individualnim klijentima, izrađen je pregled direktnih letova i direktne zračne povezanosti hrvatskih zračnih luka s  12 značajnijih emitivnih tržišta prema informacijama dobivenim od zračnih luka Dubrovnik, Split, Zagreb,  Zadar, Osijek, Pula i Rijeka” ističu iz HTZ-a.

Pregled direktnih letova redovito će se nadopunjavati s informacijama o novo uspostavljenim letovima kada one budu dostupne, što je ključno kako bi znali dobro planirati i organizirati ciljane turističke programe i aktivnosti za naša emitivna tržišta. Naravno, kako je vrijeme sajmova i b2b susreta tek krenulo s nedavno završenim sajmom WTM u Londonu, svakako možemo očekivati izmjene tj. dodavanje novih linija.

Tako je potvrđeno da će Ryanair u novoj sezoni otvoriti osam novih linija prema Zračnoj luci Zadar, i to iz Češke, Poljske, Italije i Njemačke i dvije nove konekcije prema Zračnoj luci Rijeka, iz Londona i Manchestera, dok su iz TUI-a najavili da planiraju uvesti novu turističku turu City break na relaciji Zagreb-Plitvice-Krka-Split. 

Inače, u rujnu 2018. hrvatske zračne luke zabilježile su 1 435 tisuća putnika ili 9,7% više nego u istome mjesecu prošle godine. Sljedeći pregled zračne povezanosti očekuje se krajem travnja / početkom svibnja, no sve izmjene u međuvremenu biti će dodane na listu.

Prilog: Pregled direktne zrakoplovne povezanosti Hrvatske – zima 2018.-2019.

 

POVEZANA VIJEST:

RASTE INTERES BRITANSKIH TUROPERATORA I AVIOPRIJEVOZNIKA ZA HRVATSKU

RAST PROMETA U ZRAČNOM I MORSKOM PROMETU

Povezane vijesti: