Prezentiran završni koncept Master plana bike turizma otoka Lošinja

S ciljem razvijanja cikloturizma te stvaranja ‘Bike friendly’ destinacije, jučer je u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju održana završna prezentacija Master plana bike turizma otoka Lošinja. Prezentaciju su održali...

S ciljem razvijanja cikloturizma te stvaranja ‘Bike friendly’ destinacije, jučer je u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju održana završna prezentacija Master plana bike turizma otoka Lošinja.

Prezentaciju su održali predstavnici švicarske tvrtke BikePlan – Mountain bike specific planning and destination development; Adrian Greiner i Jan Oggier, nakon izvršenog trail huntinga, odnosno utvrđivanja postojećeg stanja na terenu.

Biciklizam je posljednjih godina vrlo popularan u Europi i svijetu te jedan od za nas najvažnijih proizvoda s kojim možemo produžiti turističku godinu. Želja nam je da u suradnji sa svim dionicima u turizmu u narednim godinama postanemo poznata „bike friendly“ destinacija na Mediteranu prema viziji završnog koncepta Master plana bike turizma.  Osim ulaganja u staze radit ćemo na unaprjeđivanju svih ostalih usluga vezanih za bike turizam, od smještaja, gastronomije, transporta, prirodnih doživljaja, biciklističkih usluga, do jačanje lokalne scene sa što većim uključivanjem lokalnog stanovništva”smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Prema prethodno navedenom, Master plan bike turizma kreiran je s ciljem razvijanja cikloturizma te stvaranja ‘Bike friendly’ destinacije, a uključuje izgradnju trail centara i novih biciklističkih staza/trasa, kao i rekonstrukciju staza te signalizaciju na području kompletnog otoka Lošinja, dijelu otoka Cresa te na manjim otocima. 

Prilog: Bicycle & Mountainbike specific planning and destination development

Foto: TZ Kvarner

Povezane vijesti: