Prijave za izbor najboljih u turističkom marketingu Istre – Zlata koza

U punom su jeku pripreme za izbor dobitnika godišnje nagrade Zlatna koza – Capra d’oro koju Turistička zajednica Istarske županije dodjeljuje od 1995. godine za izuzetan doprinos na području...

U punom su jeku pripreme za izbor dobitnika godišnje nagrade Zlatna koza – Capra d’oro koju Turistička zajednica Istarske županije dodjeljuje od 1995. godine za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre. Dodjelom ove nagrade koja se tradicionalno uručuje na svečanoj ceremoniji koncem godine, županijska Turistička zajednica nastoji potaknuti sve sudionike istarskog turizma na poboljšanje kvalitete promocije destinacije, na uvođenje inovacija, na osmišljavanje novih priča.

Raznovrsnost i kvaliteta kandidatura koje svake godine pristižu na adresu županijske Turističke zajednice ukazuju da istarski turistički sektor vrvi idejama i programima, od kojih su neki na razini najsuvremenijih trendova u branši. Sve su istaknutiji pojedinci koji su znatan dio svog profesionalnog i privatnog djelovanja usmjerili upravo u izgradnju novih turističkih proizvoda, što iziskuje dobru ideju, umrežavanje i organizaciju te naporan i konstantan rad. Rezultat toga je bujanje turističkih priča – od onih u malim obiteljskim domaćinstvima do aktivnosti realiziranih u najvećim hotelijerskim sustavima.” ističu iz Turističke zajednice Istarske županije.

Zlatna koza kao i plakete dodjeljuju se jednom godišnje s ciljem i u funkciji motiviranja privatnog i javnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda i turističke promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji Istre kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Istre.

Zlatna koza – Capra d’oro dodjeljuje se u pet kategorija, a dobiti će je najbolji prijavljeni projekt, proizvod ili aktivnost u svakoj od četiri kategorije: eventi, inovativni proizvodi, turistički proizvodi i vizualne komunikacije. Uz nagrade institucijama i tvrtkama na razvoju turističkog marketinga, odaje se i posebno priznanje za rad pojedinaca kao glavna nagrada – prigodna skulptura koze. Osobu za dodjelu Nagrade za izuzetan doprinos promociji istarskog turizma mogu predložiti sve fizičke i pravne osobe Republike Hrvatske. Sve prijave primaju se do četvrtka, 27. listopada 2016. godine, više inforamcija kao i uvjetima prijave pogledajte ovdje  

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN