Proglašeni dobitnici nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže

U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a proglašeni su dobitnici nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže. Kako su istaknuli organizatori novinari koji su svojim reportažama potaknuli,...

U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a proglašeni su dobitnici nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže.

Kako su istaknuli organizatori novinari koji su svojim reportažama potaknuli, približili ili otkrili domaća odredišta svojim istraživanjima od najbliže okolice do neotkrivenih ljepota, autentičnim događajima i putovanjima zasluženo se nalaze među nagrađenima.

Dobitnik Grand Prix je Goran Milić, dok je Albina Podbevšek iz Slovenije dobitnik u kategoriji inozemnih novinara. Ovogodišnji dobitnici nagrade Marko Polo su: Goran Rihelj, Marija Barić;  Nada Mirković; Željka Kunštek; Tomislav Radić; Marina Borovac; Tijana Haddad i Hrvoje Ivančić.

Za objavu reportaža i članaka o hrvatskim odredištima na portalu HrTurizam i Turističke priče, ovogodišnji dobitnik nagrade Marko Polo je i Goran Rihelj, vlasnik i glavni urednik portala HrTurizam.hr

Kako piše u opisu nagrade, zaljubljenik u svoj slavonski kraj Rihelj je prije dvije godine, među kolegama novinarima, pokrenuo projekt lobiranja za održavanje  Dana Hrvatskog Turizma (DHT) u Slavoniji.Potporu u inicijativi pružio mu je i Selimir Ognjenović, touropertor ID Riva toursa te je ono što se 2018. činilo nemogućim za organizaciju, realizirano 2019. godine. U posljednjih 5 godina objavio je više od  7.600 vijesti, priča, intervjua i drugih važnih informacija iz područja turizma.

Posebna prizanja FIJET-a dobili su Tomislav Radić za objavljene reportaže o Rodosu u Grčkoj, domaćinu zadnjeg kongresa Fijeta u 10 medija, Marina Borovac iz Večernjeg lista za projekt serije reportaža o Hrvatskim odredištima „ Idemo na izlet“, dok su nagrade FIJET  TOLERANCIJA dobili Tijani Haddad predsjednik FIJET-a te Hrvoje Ivačić, književnik, putopisc i autoru dokumentarnih filmova.

Projekt Marko Polo – slavni putopisac je 2010. pokrenula turistička novinarka Tina Čubrilo s ciljem promocije turističke reportaže kao novinarske forme, a podržala su je udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu te drugi čimbenici u turizmu.

Foto: FIJET Hrvatska

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN