Projekt Ilica Q’Art vraća zagrebačku Ilicu građanima

Projekt Ilica Q’ART održava se već treću godinu u samom središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti. Cilj projekta je osvijestiti važnost...

Projekt Ilica Q’ART održava se već treću godinu u samom središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti.

Cilj projekta je osvijestiti važnost poštivanja zajednice u kojoj živimo, povećati kvalitetu života kroz održivu, pravednu budućnost te istaknuti važnost upcyclinga i recyclinga.

Glavna su tema i umjetnički koncept projekta „ODRŽIVA BUDUĆNOST“, što uključuje sve umjetničke, socijalne i društvene taktike za odgovorno promišljanje budućnosti, pravednosti, slobode, kvalitete i dostojanstvenosti život. Sve to poštivajući zajednicu i prirodu, kroz umjetničku percepciju, očuvanje ljudskosti i pravednosti prema prirodi. Sukladno tome, odgovoran odnos prema urbanim resursima i životu.

Organizatori događanja su predsjednica Kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović i profesor Akademije likovnih umjetnosti, Aleksandar Battista Ilić, koji ističu kako cilj ne smije više biti nepromišljeni rast i brutalna eksploatacija svega, nego kvaliteta života, progresivni razvoj i održiva, pravedna budućnost za sve. Na primjeru mikrolokacije Ilice, kroz Community Art aktivnosti.

Umjetnost i kultura komunicira s najsloženijim ljudskim jezikom, a to je emocija. A upravo je to što nama treba, kroz emociju i doživljaj ponuditi kvalitetne sadržaje u turističkim destinacijama  –profesor Akademije likovnih umjetnosti, Aleksandar Battista Ilić

Tako će Britanski trg postati velika pozornica na kojoj će uz DJ’e svoje pozicije zauzeti od petka do nedjelje i gastro bloggeri te pripremati kreativne mirisno okusne delicije.

Projekt Ilica Q’Art vraća zagrebačku Ilicu građanima

U nedjelju se po prvi put se u Ilici organizira veliki buvljak za građane na otvorenom od 11 do 15 sati, te će se Ilica, najpoznatnija zagrebačka ulica, zatvoriti za promet od Medulićeve ulice do Primorske, tako da se Ilica doslovno vraća građanima.

Osim buvljaka, održat će se i modna revija MODQ’ART, s kojom se želi naglasiti koliko je nepotrebno gomilanje odjeće te osvijestiti kod ljudi potrebu da se okrenu recyclingu i upcyclingu.

“Želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. No osim građana na Ilicu izlaze i kafići, frizeri, obrtnici, a Nik Orosi, barista, priprema pravi mali koncert s bendom” zaključuju organizatori.

Više informacija o cijelom projektu pogledajte na www.projektilica.com

POVEZANA VIJEST:

PROJEKT ILICA: Q’ART KAO ODLIČAN FESTIVAL KULTURNE I KREATIVNE INDUSTRIJE VRAĆA ŽIVOT U CENTAR GRADA

Vijesti: