Promocija knjige ‘100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti

Promovirano je novo, 21. izdanje knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti“, a 100 vodećih hrvatskih restorana dobilo je i plakete i naljepnice Restaurant Croatica. Većina restorana je...

Promovirano je novo, 21. izdanje knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti“, a 100 vodećih hrvatskih restorana dobilo je i plakete i naljepnice Restaurant Croatica.

Većina restorana je u knjizi, kao i uz informacije o tome u njihovoj okolici posebno vrijedi vidjeti i doživjeti , objavila i recepte svojih autohtonih i autorskih specijaliteta. Izborima je u tri kruga bilo obuhvaćeno preko 2324 restorana u Hrvatskoj – glasovali su posjetitelji portala gastronaut, struka na terenu i članovi Časnog odbora nakon pregleda detaljne dokumentacije o usluzi i ponudi restorana.  Ponosna što smo kroz 21 godinu provedbu ovog projekta uspjeli pokrenuti i puno drugih manjih i većih projekta na hrvatskoj gastro sceni. Projekt nagrađuje uspješne i kvalitetne kuhare i restorane, ali isto tako potaknuo je i druge restorane da podignu svoju kvalitetu, budu sve bolji te pričaju uspješnu priču o hrvatskoj gastronomiji„ ističe Karim Mimica, organizatorica i urednica gastro portala Gastronaut.hr

gastroknjiga2

Dodjela plaketa je održana je na Trsatu u Rijeci , a uručene su i zahvalnice novinarima koji preko 20 godina prate projekt 100 vodećih hrvatskih restorana – Tini Ćubrilo, Tomici Radiću, Božici Brkan, Zdenku Pomoravcu te jednom od inicijatora projekta – Vladimiru Mrvošu.

Uz to projekt promovira hrvatsku gastronomiju i kroz suradnji s medijima, kako domaćim i stranim, doprinijeli su da hrvatska ozbiljnije počne promatrati na cijeloj gastro sceni.  Želja nam je da gastronomija bude jedan od glavnih motiva dolaska u Hrvatsku tijekom cijele godine, a pogotovo kroz kontinentalni turizam“ zaključila je Mimica. Većina restorana poklanja čitateljima knjige jednokratne popuste i druge beneficije, a za lakše kontaktiranje i navigaciju do restorana  na vrhu svake stranice nalazi se QR kod. Nakon dodjele plaketa, uslijedio je domjenak u restoranu Trsatika uz klapu Volosko na kome se moglo kušati specijalitete kao što su jela s bakalara, tortufima i kopunima.  Ovu zanimljivu knjigu možete naručiti na linku

Vijesti: