Protokol zaprimanja oznake sigurnosti – Safe Stay in Croatia

Jučer je predstavljena nacionalna oznaka sigurnosti – Safe stay in Croatia.  Safe stay in Croatia nacionalna je oznaka sigurnosti koja se besplatno dodjeljuje dionicima iz hrvatskog turističkog sektora koji se...

Jučer je predstavljena nacionalna oznaka sigurnosti – Safe stay in Croatia. 

Safe stay in Croatia nacionalna je oznaka sigurnosti koja se besplatno dodjeljuje dionicima iz hrvatskog turističkog sektora koji se u sustav mogu prijaviti putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr.

Danas je Hrvatska turistička zajednica objavila i postupak prijave za zaprimanje oznake sigurnosti Safe stay in Croatia detaljno je opisan u PDF dokumentu ispod teksta, a za sve ostale detalje i upite kreirana je adresa elektroničke pošte prijave.safestay@mints.hr.

Naime, nakon što subjekt zaprimi obavijest da je uvršten u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia, istodobno će zaprimiti i obavijest kako je oznaku u fizičkom obliku moguće preuzeti u lokalnoj turističkoj zajednici koja djeluje na području na kojem je se subjekt nalazi, odnosno gdje pruža usluge u turizmu.

Foto: HTZ

Oznake sigurnosti Safe stay in Croatia u fizičkom obliku su distribuirane prema regionalnim turističkim zajednicama koje daljnju distribuciju izvršavaju prema lokalnim turističkim zajednicama.

Prilikom izdavanja oznake sigurnosti u fizičkom obliku, lokalna turistička zajednica obvezna je voditi računa o tome da li je subjekt uvršten u popis nositelja oznake sigurnosti koji je dostupan na mrežnoj stranici projekta. 

Pored oznaka sigurnosti koje su dostupne u fizičkom obliku u lokalnim turističkim zajednicama, svaki nositelj oznake sigurnosti u elektroničkom obliku zaprima vektorski logotip kojeg prema kojem je moguće primijeniti prilagodbu prema vlastitim preferencijama uz obvezno poštivanje standarda samog logotipa.

Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti ključan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije.

Prilog: Postupak podnošenja prijave_Safe stay in Croatia

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN