Prva Porsche destinacijska stanica za punjenje električnih automobila u Hrvatskoj instalirana u Esplanadi

Nakon što je prije nekoliko godina hotel Esplanade kao prvi u regiji instalirao destinacijske punjače za Tesla električna vozila, hotel je kroz svoju viziju o održivom poslovanju ostvario novu...

Nakon što je prije nekoliko godina hotel Esplanade kao prvi u regiji instalirao destinacijske punjače za Tesla električna vozila, hotel je kroz svoju viziju o održivom poslovanju ostvario novu suradnju s automobilskom kućom Porsche i tako postao prva lokacija u Hrvatskoj koja svojim gostima, vlasnicima Porsche vozila, kao i svima ostalima koji imaju vozila sa standardnim europskim konektorom, nudi mogućnost besplatnog punjenja putem Porsche destinacijske stanice.

Ova usluga još jednom dokazuje da se Esplanade nalazi u samom vrhu hotela koji prateći najnovije trendove na tržištu luksuznih usluga nastoje nadmašiti očekivanja svojih gostiju i ponuditi drugačiji doživljaj boravka, izjavio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade te dodao: “Kako bismo dali potporu našim gostima koji nastoje živjeti održivo, a imaju Porsche ili neku drugu marku hibridnog ili električnog vozila s europskim konektorom, odlučili smo postaviti stanicu za punjenje u sklopu hotela – bez novčane naknade za naše goste. Praksa je pokazala da gosti s oduševljenjem reagiraju na ovakve inovacije, a uvođenje novih trendova u pružanju luksuznih usluga način je poslovanja na koji smo posebno ponosni. S obzirom da smo već instalirali Tesla destinacijske punjače, nadamo se da će se ubrzo na našem parkiralištu nalaziti samo ‘zeleni’ limeni ljubimci.‘ izjavio je Max Krizmanić.


Porsche destinacijska stanica za električna vozila uz pomoć punjača snage 11 kW za kompletno punjenje automobila potrebno je nekoliko sati. Model Type 2 koji se nalazi u sklopu hotela Esplanade nudi mogućnost punjenja svih europskih hibridnih i električnih vozila što mu dodatno daje na značaju radi brojnih marki vozila koja se mogu puniti ondje. 

Trenutno u Europi ima 49 tisuća Porsche stanica za punjenje u 12 različitih zemalja. Nakon instalacije ove prve stanice u Porsche Centru Zagreb smatraju, da se obzirom na sve veći broj postojećih hibridnih vozila u Republici Hrvatskoj te uz brzorastući trend napredne hibridne tehnologije može ubrzo očekivati instalacija mnogih drugih stanica za punjenje diljem Hrvatske.  

POVEZANA VIJEST:

VLASNICI TESLA AUTOMOBILA U ESPLANADI MOGU BESPLATNO NAPUNITI SVOJE ELEKTRIČNO VOZILO

Vijesti: