Prvi specijalistički sajam namijenjen učenicima i studentima ugostiteljsko turističkih škola i visokoobrazovnih institucija

Foto: Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča

Ministarstvo turizma najavilo je organizaciju prvog specijalističkih sajmova namijenjenim učenicima i studentima ugostiteljsko turističkih škola i visokoobrazovnih institucija. Cilj specijalističkih sajmova je, kroz interaktivna predavanja i radionice vodećih stručnjaka i poslodavaca iz područja turizma i ugostiteljstva, pružiti dodatnu razmjenu znanja i iskustava te osnažiti povezivanje učenika i studenata sa stručnjacima iz istog sektora.

Prvi specijalistički sajam održat će se u Vukovaru, u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine s početkom u 9:45 sati u dvorani Hrvatski dom, ulica Josipa Jurja Strossmayera 20, Vukovar te u Bjelovaru 23. siječnja 2018.godine.

Kroz bogati program ovog specijalističkog sajma u kojem će, uz predstavnike Ministarstva turizma, sudjelovati i niz predavača gastonomije i gastroenologije te velik broj predstavnika vodećih hotelsko turističkih tvrtki u Hrvatskoj, učenici i studenti moći će saznati sve što ih zanima o ugostiteljskim zanimanjima, zašto odabrati navedena zanimanja te što rad u turizmu pruža, ističu iz MINT-a te dodaju kako će se okupljenima pružiti i dodatne informacije o mogućnostima korištenja sredstava iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Specijalistički sajmovi, uz nedavno najavljen natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” te manifestaciju Dani poslova u turizmu koji se ove godine održavaju u Osijeku (18. siječnja), Zagrebu (26. siječnja) i Splitu (2. veljače) u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnosti zapošljavanja.

Povezana vijest:

NAGRADNI NATJEČAJ „INOVATIVAN BUDI, TURIZAM TI POSAO NUDI“

DANI POSLOVA U TURIZMU U OSIJEKU, ZAGREBU I SPLITU

 


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN