Pula se pridružuje trkačkim gradovima kroz aplikaciju za turističko trčanje SightRun

Nakon Opatije, Rovinja i Zagreba, aplikacija za turističko trčanje SightRun od danas je dostupna i u Puli. Turistička zajednica grada Pule predstavila je besplatnu trkačku turu od sada dostupnu...

Nakon Opatije, Rovinja i Zagreba, aplikacija za turističko trčanje SightRun od danas je dostupna i u Puli.

Turistička zajednica grada Pule predstavila je besplatnu trkačku turu od sada dostupnu kroz SightRun mobilnu aplikaciju. SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audio zapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Upravo iz ovog razloga nije bitno koliko brzo/sporo se korisnik kreće. Za korištenje aplikacije dovoljne su slušalice za uši te tijekom korištenja nije potrebno gledati u mobilni uređaj što omogućuje potpunu slobodu kretanja i uživanja u trčanju i razgledu grada.

Svjedoci smo popularnost trčanja pa upravo na tom tragu, Pula želi dobrodošlicu svim trkačima te uz postojeće utrke, ture uz vodiče, sada svoju turističku ponudu nadopunjuje i audio vodičem namijenjen upravo ovim gostima.SightRun aplikacija je novi turistički proizvod. Nove generacije putnika sve su više vezane uz svoje mobilne uređaje pa samim time korištenje novih tehnologija znači ići ukorak s njima. Trkači su posebno zanimljiva niša. Često putuju, uvijek nose tenisice sa sobom i rijetko se odriču svoje omiljene aktivnosti. Na ovaj način želimo i pokazati kako i Pulu mogu otkriti trčeći.” istaknula je Sandra Bortek, direktorica marketinga SightRuna.

Trenutno je kreirana tura duga 5 km i započinje kod pulske Arene, a korisnika će provesti kraj najzanimljivijih gradskih atrakcija kao što su Forum, Augustov hram, slavoluk Sergijevaca, Herkulova vrata, ali i pulske tržnice i svjetlećih divova. “Znajući da je danas trčanje vid rekreacije kojom se sve više ljudi rekreira Turistička zajednica grada Pule odlučila je prihvatiti ponudu i financirati aplikaciju Sight run za Pulu. Na taj način dobili smo proizvod koji gostima omogućava da kroz rekreaciju tj. navođeno trčanje dožive Pulu te im trčanje postane zanimljivije i lakše.” rekla je direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Logično, proaktivno i inovativno te primjer kako se strateški razvija turistička destinacija te dokaz na koji način turističke zajednice mogu surađivati s lokalnim partnerima i pritom razvijati inovativne turističke proizvode za svoju destinaciju. “Veseli me što smo aplikaciji dodali novu turu, prije svega jer je ovo prva tura koju smo radili na daljinu u suradnji s lokalnim trkačima koji su sami odabrali rutu. Upravo pristup “trči kao lokalac” je ono posebno iskustvo koje želimo pružiti korisnicima. Drago mi je da je i Pula prepoznala potrebe svojih posjetitelja, osobito onih koji žele ostati aktivni i kad su na putu” dodala je Tamara Markotić, direktorica prodaje SightRuna.

Upoznajte svoje goste s novim turističkim proizvodom Pule, jer ako je gost zadovoljan destinacijom, vratiti će se opet. Prvu hrvatska trkačka aplikacija dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku, te je dostupna na Android i iOS platformi. Više informacija o novom turističkom proizvodu koji spaja trčanje i turizam pogledajte OVDJE

Povezana vijest:

SIGHTRUN ODLIČAN NOVI TURISTIČKI PROIZVOD KOJI POVEZUJE TRČANJE I TURIZAM – TURISTIČKO TRČANJE

HRVATSKI STARTUP SIGHTRUN POJAČAO TURISTIČKU PONUDU GRAZA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN