Pula VR Experience – prva virtualna pješačka tura u Puli

Nakon Šibenika, Osijeka, Splita i Pula se našla na mapi interpretacije kulturne baštine kroz virtualnu stvarnosti. Nova turistička ponuda, Pula VR Experience je prva pješačka tura u Puli koja...

Nakon Šibenika, Osijeka, Splita i Pula se našla na mapi interpretacije kulturne baštine kroz virtualnu stvarnosti.

Nova turistička ponuda, Pula VR Experience je prva pješačka tura u Puli koja pomoću virtualnih naočala, VR-Aplikacije i digitalne karte korisnik može istraživati Pulu sam ili uz stručno vodstvo licenciranog turističkog vodiča.

Cilj ove ture je vizualno i auditivno uroniti korisnika u rimsku arhitekturu antičke Pule pomoću najmodernije VR-Tehnologije. Korisnik šeće kroz stari grad i na sedam specifičnih  točaka staje i koristi VR naočale te promatra kako je taj dio grada izgledao pred 2000 godina, u doba Rimljana.

Takozvani VIEWPOINTS (mjesta sa kojih se promatra) nalaze se dva kod Slavoluka Sergijevaca, dva na Forumu te tri mjesta kod Arene, a kako ističu Marko Flego i Mateo Brajek, vlasnici turističke agencije Krug Travel iz Pule u izradi su i nove lokacije kod Arene i jedna kod Malog rimskog kazališta. Virtualne ture će se prodavati kroz dva paketa, od 190,00 kn i 360,00 kn po osobi.

Tako turisti mogu vidjeti kako je Pula nekada izgledala tj. u doba antike kroz virtualno iskustvo.

Povezana vijest:

MOŽE LI VIRTUALNA STVARNOST UGROZITI TURIZAM?

APLIKACIJA HRVATSKI VELIKANI KORISTI PROŠIRENU STVARNOST KAKO BI OŽIVJELA DJELIĆ HRVATSKE POVIJESTI

OSIJEK PRVI U HRVATSKOJ TEHNOLOGIJOM VIRTUALNE REALNOSTI PREZENTIRAO TURISTIČKU DESTINACIJU

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN