Putuje biciklom iz Praga do Splita kako bi pokazao sigurnost putovanja nakon pandemije

Nevjerojatan izazov koja ima snažnu poruku ispred sebe postavio je poslovnjak, filantrop i avanturist Mike Saran, vlasnik splitskog hotela Le Meridien Lav i veliki zaljubljenik u Hrvatsku. Naime, Mike...

Nevjerojatan izazov koja ima snažnu poruku ispred sebe postavio je poslovnjak, filantrop i avanturist Mike Saran, vlasnik splitskog hotela Le Meridien Lav i veliki zaljubljenik u Hrvatsku.

Naime, Mike Saran – investitor u Hrvatsku, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, avanturist te vlasnik hotela Le Meridien LAV u Splitu, odlučio je na svom biciklu priječi 1200 kilometara u svega desetak dana, cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske do svog hotela u Splitu. 

Namjera mu je na osobnom primjeru dokazati kako je putovanje Europom, točnije od Češke do Hrvatske jednostavno nakon pandemije i nakon što su granice otvorene te kako je Hrvatska idealna i vrlo sigurna zemlja za ljetni odmor. 

Dođite u Hrvatsku, ovdje je sigurno i prelijepo – to je moja poruka i cilj ovog mog putovanja. Hrvatska, a osobito Dalmacija, nude sve što suvremeni turist u ovom trenutku može poželjeti – predivna je destinacija s očuvanom obalom, možete je obići autom, biciklom, možete uživati u moru ili planinama, puna je izvrsnih adrenalinskih lokacija, ima vrhunsku gastronomsku i hotelsku ponudu, nalazi se u srcu Europe i vrlo je sigurna destinacija ove godine koja se uspješno obranila od globalne pandemije“ izjavio je Mike Saran. 

Prema Hrvatskoj krenuo je na svom biciklu jučer, u nedjelju rano ujutro s trga ispred legendarnog Praškog dvorca, a već prvoga dana prešao je oko 210 kilometara kroz Češku.

 „Do sada sam ispred sebe postavio nekoliko velikih i zahtjevnih izazova poput osvajanja najvišeg vrha Europe Mont Blanca, penjanje na vrh planine Fuji, sudjelovanja u najtežoj svjetskoj off road utrci Fiji Eco Challenge, no moram priznati da nikada do sada nisam osjećao ovoliko uzbuđenje. Puno je razloga, a jedan zasigurno jest i taj što ovaj izazov uključuje Hrvatsku u koju sam se zaljubio prvi puta kad sam „poslovno“ stigao i odlučio da će ona postati dio mog života. Radujem se sresti razne ljude na putu jer ljudima u Hrvatskoj gostoljubivost nije nepoznanica, a najviše se radujem nakon nekoliko mjeseci vidjeti i pozdraviti zaposlenike u svome hotelu LAV!“.

Na svom putu kroz Hrvatsku, od slovensko-hrvatske granice do Splita, Saran će se zaustaviti i posjetiti neke od poznatih domaćih destinacija poput dvorca u Trakošćanu, slapova u Rastokama, Nacionalne parkove Plitvička jezera i Krka, gradove Zadar, Šibenik, Trogir te još neke od destinacija koje otkrije tijekom svoga puta. 

Sve to Saran čini s jednim iskrenim ciljem: Svima predstaviti koliko je Hrvatska lijepa zemlja i

Želja mi je svima predstaviti koliko je Hrvatska lijepa zemlja. Ovdje poslujem već nekoliko godina i svaki put pronađem nešto što me iznova obraduje – od avanturističkih izazova koje ova zemlja nudi, preko predivne prirode do nevjerojatne gostoljubivosti ljudi koje slučajno srećeš tijekom putovanja i boravka u Hrvatskoj. Meni kao velikom ljubitelju sporta i izazova te ljubitelju adrenalina posebno zadovoljstvo čine brojne pustolovne i adrenalinske destinacije i lokacije. Želim da se oni koji nisu sigurni gdje ovoga ljeta putovati i odmarati uvjere kako je ovdje lijepo i sigurno, da odaberu Hrvatsku kao svoju destinaciju. Za mene su naravno Split i Dalmacija broj jedan!“. 

Mike Sarana će na njegovom putu i kroz predstavljanje hrvatskih destinacija i ljepota pratiti i Hrvatska turistička zajednica svojim preporukama i savjetima, a sve kako bi ova nevjerojatna avantura što uspješnije završila. Jučer su ga ispred Praškog dvorca na put ispratili i Veleposlanika Hrvatske u Češkoj Ljiljana Pancirov i Dubravko Miholić, direktor predstavništva HTZ-a za Češku.

Zajedno s našim Predstavništvom u Češkoj, s velikim zadovoljstvom uključili smo se u ovaj hvalevrijedan poduhvat koji ćemo podržati i putem naših društvenih mreža koje prate brojni ljubitelji putovanja diljem svijeta. Češko tržište jedno je od naših top 10 emitivnih tržišta s kojeg, posebno u ovoj godini, očekujemo brojne posjetitelje. Vjerujem da će ovaj projekt u Češkoj, ali i u ostalim zemljama kroz koje će Mike Saran prolaziti dodatno skrenuti pažnju na Hrvatsku koja je u ovom trenutku jedna od najsigurnijih destinacija za odmor na Mediteranu, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Saranov ulazak u Hrvatsku očekuje se 12 lipnja. Dolazak na krajnju destinaciju, u hotel Le Meridien LAV planiran je desetak dana nakon polaska iz Praga. 

Ovaj nevjerojatan poslovno-sportski izazov moguće je svakodnevno pratiti na službenim instagram profilima Mike Sarana i zaklade Sport 2 Life  Hrvatska.  

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN