Reco – nova platforma TripAdvisora koja spaja putnike s agentima za “tailor made” putovanja

Iako je globalno turizam stao, u TripAdvisoru nisu mirovali, nego su se posvetili izradi nove platforme, koja je prije četiri dana doživjela svoju premijeru. Prema nedavnom istraživanju američkih putnika...

Iako je globalno turizam stao, u TripAdvisoru nisu mirovali, nego su se posvetili izradi nove platforme, koja je prije četiri dana doživjela svoju premijeru.

Prema nedavnom istraživanju američkih putnika TripAdvisor u SAD-u 46 posto ispitanika vjerojatno će angažirati savjetnika za putovanja kako bi planirao i rezervirao sljedeći odmor, navodeći kako im samopouzdanje daje netko tko je ranije bio na odredištu. Upravo kao odgovor na ovaj izazov je nova platforma Reco. Radi se o platformi za povezivanje turista s “dizajnerima putovanja” ili turističkim agentima koji će planirati i rezervirati vaše personalizirano putovanje.

Reco je platforma na kojoj dizajneri putovanja stvaraju jedinstvene avanture za modernog putnika. Tražite personalizirana putovanja? Angažirajte Reco stručnog dizajnera putovanja” – navode u opisu usluge iz TripAdvisora.

Reco je okupio kvalificiranu i široko priznatu mrežu od više od 300 stručnih dizajnera putovanja tj. agenta čija stručnost obuhvaća više od 100 zemalja, ističu iz TripAdvisora te navode kako na temelju svog iskustva i uvida kao profesionalni savjetnici za putovanja, Reco’s Trip Designers pružaju personalizirane upute, vrijednost i nadahnuće s posebnim pogodnostima i ponudama – od dodatnih sadržaja, nadogradnje sobe, ekskluzivnog pristupa putničkim iskustvima i još mnogo toga.

“Ova vrsta personalizirane putničke usluge prije pandemije bila je prijeko potrebna, a još više danas s toliko neizvjesnosti oko toga što se događa na terenu u destinacijama o kojima svi sanjamo sljedeće posjetiti”, rekao je Brad Soroca, potpredsjednik, marketing i generalni direktor te dodao: “Uzimajući u obzir utjecaj globalne pandemije, spajanje putnika s dizajnerima putovanja koji imaju stručnost u odredištima pružit će putnicima samopouzdanje da je njihovo putovanje sigurnije i ugodnije, tako da mogu maksimizirati svaku sekundu svog sljedećeg iskustva. Reco’s Designers Trip pružaju personalizirana putovanja bez stresa. “

Zanimljiv je pristup, a koji mi se osobno na prvu jako sviđa jer u prvi plan stavljeno samo putovanje. Dakle, putnici kroz osam koraka prema svojim preferencijama biraju ili slažu svoje personalizirano putovanje. Prvo odabiru destinaciju, datum i duljinu putovanja, potom slijedi vrsta putovanja ( festivali, kultura … ) budžet putovanja, interese i na kraju raspoloženje ( mood ).

Nakon segmentiranja vašeg putovanja, tek tada vam izbacuje listu agenata koji imaju stručnosti i iskustva na tim poljima, prema kojim ste slagali svoje putovanje. Svaki agent ima svoj profil s opisom, recenzijama, Instagram profilom i blogom. Korisnici tada mogu odabrati svojeg agenta, vidjeti njegov profil, iskustvo i direktno s njim početi raditi na svojem tailor made putovanju.

Naknada za svako korištenje platforme iznosi 199 dolara, te se time jasno Reco pozicionira u viši rang putovanja tj. na kvalitetu, a ne kvantitetu. Što je i logično, jer se radi o personaliziranom pristupu i tailor made turama.

Reco+Perks i Gift cards

Tu je i ekstenzija projekta tj. dodana usluga Reco+Perks, koja nudi dodatne pogodnosti i popuste na putovanjima kroz usluge i proizvode od Reco partnera. Bit će moguće slati i poklon kartice svojim prijateljima i bližnjima. Iako usluge još nisu aktivne, uskoro će se vidjeti kako će funkcionirati i nuditi.

Trenutno je projekt još u beta verziji, pa niti ima puno informacija o istom, a navodno postoji i poseban postupak provjere agenata, prije nego postanite Reco Trip Designer. Zaključno, radi se o platformi za “tailor made” putovanja, od strane Reco Trip Designera tj. putničkih agenata, a ne od agencija. Svakako zanimljiv pristup, jer danas u strašno velikom šumu u komunikaciji na internetu ( previše informacija ) teško je naći kvalitetne i provjerene izvore o raznim sadržajima u destinacijama. A potražnja za tailor made putovanjima će svakako biti u porastu, tako da je trenutak odlično pogođen.Osobno iskustvo i preporuka oduvijek je bila i bit će najvrjednija valuta u turizm.

Postanite i Vi Reco Trip Designer za Hrvatsku. Više o Reco platformi saznajte OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN