Restorani Noel i 360° prvi su hrvatski restorani u ekskluzivnom Michelinovom vodiču

Prije mjesec dana smo pisali o novim hrvatskim članovima prestižnog Michelinovog gastronomskog kluba. Naime, riječ je o restoranima Noel iz Zagreba i Draga di Lovrana iz Lovrana koji su...

Prije mjesec dana smo pisali o novim hrvatskim članovima prestižnog Michelinovog gastronomskog kluba. Naime, riječ je o restoranima Noel iz Zagreba i Draga di Lovrana iz Lovrana koji su zasluženo dobili Michelinove zvjezdice. Time su se pridružili starijim pripadnicima Michelinove elite, restoranima Pelegrini iz Šibenika, 360° iz Dubrovnika te Monte iz Rovinja.

Prošli tjedan izašlo je novo tiskano izdanje Michelinova vodiča naziva „Main Cities of Europe“, koji po prvi puta sadrži restorane Noel i 360°. Veliko je to priznanje jer Hrvatsku stavlja uz bok najjačih gastronomskih destinacija u Europi.

Restoran Noel / Facebook: NOEL

Michelinov vodič sadrži ocijene pomno izabranih restorana iz čak 38 europskih gradova, uključujući Prag, Kopenhagen, Beč, Bruxelles, Helsinki, Atenu, Stockholm, Dublin, Oslo, Budimpeštu, ali i mnoge druge gradove koji imaju restorane s Michelinovim zvjezdicama.

Uz Michelinove zvjezdice, osam naših restorana nalazi se na listi s Bib Gourmand oznakom, što je čak dvostruko više nego prijašnje godine, a oznaku Michelin Plate ove godine nosi čak ukupno 51 restoran. Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane Michelinovih inspektora.

Restoran 360° / Facebook: Restaurant 360 Dubrovnik

Oznaku Bib Gourmand, uz dosadašnje nositelje Konoba Mate iz Korčule, Dunav iz Iloka, Vuglec Breg iz Krapine i Konoba Fetivi iz Splita, dobivaju i Batelina iz Banjola, Konoba Vinko iz Konjevrata te Agava i TAČ iz Zagreba. Bib Gourmand dodjeljuje se restoranima koji nude kvalitetne obroke po pristupačnim cijenama.

Iznimno važan uspjeh naših restorana doprinosi stavljanju hrvatske gradove na kartu najboljih gastronomskih destinacija, čime dodatno jača već prilično snažan gastroturizam u Hrvatskoj.

POVEZANA VIJEST:

HRVATSKA OD DANAS IMA PET RESTORANA S MICHELINOVIM ZVJEZDICAMA!

Vijesti: