RKI institut proglasio skoro cijelu Hrvatsku nerizičnim područjem

Robert Koch Institut (RKI) proglasio je skoro cijelu Hrvatsku nerizičnim područjem tj. sve županije, osim Varaždinske i Međimurske. Odluka stupa na snagu od nedjelje. Time prestaje obveza testiranja za...

Robert Koch Institut (RKI) proglasio je skoro cijelu Hrvatsku nerizičnim područjem tj. sve županije, osim Varaždinske i Međimurske. Odluka stupa na snagu od nedjelje.

Time prestaje obveza testiranja za necijepljene osobe ili osobe koje nisu preboljele Covid pri ulasku u Njemačku cestovnim putem za cijelo područje RH (osim Varaždinske i Međimurske županije).

Prilog: Information on the designation of international risk areas

Podsjetimo, na jučer održanoj sjednici, slovenska Vlada odlučila je kako administrativna jedinica Jadranska Hrvatska više nije na crvenoj listi. IstarskaPrimorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija tako su skinute s popisa zemalja i područja s visokim rizikom zaraze koronavirusom. Više saznajte u prilogu.

/ / / Sedam jadranskih županija više nije na slovenskoj crvenoj listi

U posebnom specijalu izdanju podcasta Homo Turisticus – SEZONA2021 donosimo ključne informacije s naših emitivnih turističkih tržišta. 

Glavni cilj je što bolje informirati i educirati turističke djelatnike o emitivnim tržištima, kako bi pogotovo ove, a tako i u budućnosti što bolje pozicionirali našu turističku ponudu prema spomenutim tržištima, što je svima zajednički interes. 

U epizodi od pet podcasta, saznajte ključne informacije s tržišta NjemačkeAustrije, Slovenije, Poljske i Mađarske, naših glavnih emitivnih tržišta od kojih puno očekujemo ove turističke godine ukoliko epidemiološka situacija u RH i u tim zemljama bude povoljna. Više u prilogu.

/ / / Profili emitivnih tržišta: Ključne informacije s tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Mađarske

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN