Rovinjski hotel Adriatic se okreće ekologiji i povlači plastiku iz uporabe

Iz Maistre su svjesni rastuće prijetnje koju onečišćenje plastikom predstavlja za biološku raznolikost mora pa su odlučili poduzeti konkretne korake u svom poslovanju kako bi utjecali na smanjenje onečišćenja....

Iz Maistre su svjesni rastuće prijetnje koju onečišćenje plastikom predstavlja za biološku raznolikost mora pa su odlučili poduzeti konkretne korake u svom poslovanju kako bi utjecali na smanjenje onečišćenja. Hotel Adriatic će tako sve plastične predmete za jednokratnu upotrebu zamijeniti raspoloživim alternativama.

Mnoge velike korporacije odlučile su izbaciti plastiku iz svojih svakodnevnih aktivnosti, među njima su i hotelijeri. Kao prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu, hotel Adriatic nastoji biti predvodnik u inovativnosti i održivosti te poziva sve svoje zaposlenike na odgovorno poslovanje koje će gostima omogućiti aktivno sudjelovanje u ovoj ekološkoj akciji i jedinstveni doživljaj Jadranskog mora“, istaknuo je predsjednik Uprave Maistre, Tomislav Popović.

U provedbu ove inicijative aktivno su uključeni zaposlenici hotela, dobavljači, partneri te gosti i građani koji uživaju usluge hotela. U 2018. godini Adriatic je započeo koristiti zamjenske papirnate slamke umjesto plastičnih. Do lipnja ove godine hotel će prestati koristiti 80 posto plastičnih proizvoda (kupaonski sadržaji, boce s napitcima, vrećice, spremnici, šalice i sl.) za jednokratnu uporabu s ciljem da ih do kraja 2019.godine u potpunosti izbaci iz uporabe u svim svojim smještajnim jedinicama, barovima i restoranu. Nadalje, do kraja godine u Adriaticu će se koristiti isključivo biološka sredstva za čišćenje te podržavati suradnja s dobavljačima čiji se proizvodi (kozmetika, tiskani materijali pa čak i uniforme osoblja) proizvode od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala.

Gosti hotela imat će, između ostalog, mogućnost odabira ekološki osviještenih iskustava tijekom svog godišnjeg odmora. Moći će, primjerice promatrati dupine uz lokalne šaptače dupinima ili se informirati o rovinjskoj ekološkoj tržnici, nagrađivanim istarskim proizvođačima ekološkog maslinovog ulja, održivim mogućnostima kupovine i slično.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN