Odlična inicijativa! Jadran dd iz Crikvenice i Valamar Riviera isplatiti će svim svojim sezonskim radnicima božićnice

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije pokrenuo je inicijativu da svi sezonski radnici koji su određeno vremensko razdoblje tijekom godine radili u Društvu ostvaruju pravo na božićnicu. Ova hvale vrijedna...

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije pokrenuo je inicijativu da svi sezonski radnici koji su određeno vremensko razdoblje tijekom godine radili u Društvu ostvaruju pravo na božićnicu. Ova hvale vrijedna inicijativa urodila je plodom i već su dvije velike turističke tvrtke, Jadran d.d. iz Crikvenice i Valamar Riviera iz Poreča, donijele odlike i isplatiti će božićnice svim sezonskim radnicima

U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije ocjenjuju rezultat ovih pregovora i inicijative kao veliki, značajniji i pravedniji iskorak u nagrađivanju radnika putem božićnice i to svih onih radnika, stalnih i sezonskih koji su svojim radom doprinijeli rekordnim turističkim rezultatima i prihodima ove turističke sezone.

Tako će svim zaposlenicima i stalnim sezoncima Jadrana d.d. iz Crikvenice, turističke tvrtke koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, po prvi put nakon izlaska iz stečaja, biti isplaćena božićnica čime će im se tvrtka i konkretno zahvaliti na uspješno odrađenoj turističkoj sezoni. Ovim činom posebno se želi naglasiti i značaj svakog pojedinog radnika kao ključnog čimbenika uspjeha cjelokupne tvrtke, koja je i ove godine ostvarila izvrsne rezultate, započela novi investicijski ciklus u skladu sa strateškim planom razvoja te učvrstila svoju poziciju na domaćem i inozemnom tržištu. Izuzetno mi je drago da od ove godine krećemo i s isplatama božićnica, iako Kolektivni ugovor kojeg smo potpisali po izlasku iz stečaja ne propisuje takvu obvezu. Međutim, ovime smo radnicima željeli dati dodatnu motivaciju i pokazati da cijenimo njihov rad. Često govorim da nam je cilj vratiti Crikvenicu tamo gdje pripada – u vrh hrvatskog turizma po kvaliteti, a na putu prema tom cilju vrlo su nam važni radnici i osobno cijenim doprinos svakog radnika u razvoju kompanije“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

jadrannaslovna

Radnicima Valamar Riviere, uključujući i osobe na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa isplatit će se ukupno 3.629 božićnica.

Božićnice će se kretati u iznosu od 400,00 kn pa sve do 1.700 kn, zavisno koliko su radnici bili vremenski u radnom odnos tijekom 2016. godine. Također, iz Valamara ističu kako svim radnicima koji su na dan 1. prosinca 2016. godine u radnom odnosu pripada i prigodna nagrada za 2016. godinu u naravi – poklon bon u vrijednosti 400,00 kuna radnicima, a radnicima- roditeljima djece do navršene 15-te godine starosti koji su na dan 01.12.2016. godine u radnom odnosu kod poslodavca isplatiti će se i iznos od 600,00 kuna po djetetu. Tako će 1568 radnika ostvariti pravo na božićnicu u iznosu od 1.700,00 kuna (300 kuna više u odnosu na prethodnu godinu); 1216 radnika ostvariti će božićnicu u iznosu od 1.400,00 kuna, a 845 radnika koji do sada nikada nisu ostvarili božićnicu ostvariti će 400,00 odnosno 600,00 kuna.

Foto: FB Valamar

Foto: FB Valamar

Iskorak je to i u socijalnom dijalogu i uvažavanju mišljenja socijalnih partnera u cilju postizanja kompromisnog rješenja u interesu svih zaposlenih. Uvjereni smo da će božićnica, ali i ostala materijalna prava koje radnici turističkih kompanija ostvaruju, biti dodatni motiv i stimulans prije svega sezonskim radnicima da se ponovno vrate u iste, ali i svim radnicima da iduće godine ponovno ostvare rekordne rezultate.“ istaknula je Marina Cvitić, voditeljica ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Inicijativi se uključuje i Maistra, a iz Sindikata poručuju kako očekujemo da će poslodavac predložiti sastanak u posljednjem tjednu studenog ili početkom prosinca. Iskreno se nadamo kako će ove pozitivne primjere slijediti i svi drugi iz turističkog sektora, ne samo hotelske kompanije.

Trebalo je na terenu odraditi rekordnu turističku sezonu, a za to najviše zaslužni ljudi bez kojih se ne može. Nagradite ih i zahvalite im se za iznimni trud i doprinos.

Povezane vijesti: