Srednja škola Bol na Braču nudi stipendije, besplatan smještaj i hranu, laptop i siguran posao u turizmu

Nakon punih 18 godina nezainteresiranosti srednja škola Bol opet upisuje trogodišnji program, za kuhare i konobare, a s ciljem upisa većeg broja učenika u idućoj školskoj godini, Srednja škola...

Nakon punih 18 godina nezainteresiranosti srednja škola Bol opet upisuje trogodišnji program, za kuhare i konobare, a s ciljem upisa većeg broja učenika u idućoj školskoj godini, Srednja škola Bol na Braču poziva na upis učenika izvan Bola i samog otoka tj. iz cijele Hrvatske, nudeći primamljive uvjete.

Tako Srednja škola Bol na Braču poziva učenike iz cijele Hrvatske te im nudi besplatan smještaj i hranu, 1.200 kuna stipendije, laptop i na kraju ono najvažnije – posao u jednoj od bolskih hotelskih kuća, Zlatni rat i Bretanida.

Ovakav proaktivan i jedinstven potez Srednje škole Bol je za svaku pohvalu, jer čekati da se nešto samo od sebe riješi sigurno nema efekta. Dakle, Srednja škola Bol na Braču upisuje učenike u 3 programa u turizmu i ugostiteljstvu: Konobar i kuhar kao trogodišnji strukovni program i Turističko – hotelijerski komercijalist kao četverogodišnji strukovni program.

Kuharima i konobarima mjesečno 1.200,00 kuna

U idućoj školskoj 2018./2019. godini, nastava u Srednjoj školi Bol odvijat će se u dva programa: gimnazija turizam i ugostiteljstvo. U okviru turizma i ugostiteljstva, nastava je organizirana u dva dodatna smjera: turističko- hotelijerski komercijalist kao četverogodišnji strukovni program, te kuhar i konobar, kao trogodišnji strukovni program. Naime, svi učenici koji ispunjavaju uvjete za upis u učenički dom, ostvarit će pravo na potpuno besplatan smještaj i prehranu u novom učeničkom domu (troškove će financirati Općina Bol). Učenici koji upišu program za zanimanje kuhar ili konobar, ostvaruju pravo na punu stipendiju od 1.200,00kn mjesečno. Stipendiju osigurava hotelsko poduzeće Hoteli Zlatni rat d.d. koje je dio Bluesun Hotela, Hrvatska. Učenicima je osigurana praktična nastava, zaposlenje i smještaj tijekom školovanja u ljetnim mjesecima.

Osiguran posao nakon mature

Također im je osiguran posao i smještaj nakon završenog obrazovanja. Učenici koji upišu program za zanimanje Turističko-hotelijerski komercijalist imaju mogućnost polaganja državne mature i upisa na željene studijske programe. Ukoliko ne žele nastaviti obrazovanje, imaju mogućnost stalnog zaposlenja uz osiguran smještaj u hotelskom poduzeću Zlatni rat d.d. ili nekom drugom bolskom hotelu. Za učenike koji u bolsku srednju školu budu svakodnevno putovali iz drugih bračkih mjesta, osigurana je pomoć od 2.000 kuna za cijelu školsku godinu, kao pomoć za učenike putnike. Praksa je pokazala da učenici koji upišu Opću gimnaziju uspješno polažu ispite državne mature i upisuju željeni fakultet.

Novi laptopi i tableti na korištenje         

Nadalje, svi upisani učenici na korištenje dobivaju novi laptop ili tablet, čime se osigurava pristup svim digitalnim obrazovnim sadržajima. Ovaj projekt ima punu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Splitsko-dalmatinske županije, Općine Bol, bolskih gospodarskih subjekata i cijele lokalne zajednice. Uz sve navedene pogodnosti za buduće bolske srednjoškolce, valja istaknuti da obrazovanje na otoku ima dodatnih posebnosti i ljepota, kao što su život u maloj prijateljskoj zajednici, u razredima s manjim brojem učenika što jamči kvalitetu pedagoškog rada, boravak i školovanje u prekrasnom okolišu mora i borova, te osiguran potreban mir za učenje.

Kako izgleda Učenički dom i koje uvjete nudi pogledajte OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN